Çevre ve Orman Bakanı Eroğlu, gürültüye karşı büyük para cezası getirildiğini, tekrarında işyerinin kapatılacağını, 2 b alanlarının da yüzde 90"ının kadastro çalışmasının tamamlandığını söyledi.

Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu meydan okudu: “Hodri meydan diyorum, bizim zamanımızda orman arazisinin bir metrekare işgal edildiğini iddia eden varsa, söylesin. İşlemi bizzat ben yapacağım”. Başkanlığını Avukat Osman Ataman"ın yaptığı “Bab-ı Ali Toplantıları”na katılan Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu bakanlığının faaliyetleriyle ilgili açıklamalarda bulundu. Eroğlu, henüz İstanbul"un gürültü haritasının çıkmadığını, Türkiye"de belediyelerin sadece yüzde 65"inin arıtma tesisi kurduğunu belirtti. Eroğlu, 2b ile ilgili kadastro çalışmasının yüzde 90 oranında tamamlandığını, böylece orman ve 2b alanlarının sınırının çizildiğini belirterek, “En önemli 2b alanları İstanbul"da Akdeniz sahillerinde. Türkiye"nin sadece kıyılarında 185 bin hektar 2b alanı tesbit ettik. Bunların bedellerinin alınması lazım. Şu konuda hodri meydan diyorum. Bizim hükümetimiz döneminde bir metrekare işgal edilmiş orman alanı varsa, getirsinler işlemi kendim yapacağım” dedi. Eroğlu"nun açıklamalarının ana başlıkları şöyle:

GÜRÜLTÜ KİRLİLİĞİ: Eğlence yerlerine yapılan “gürültü denetimleri” artacak. Ses sınırını aşanlara 15 bin TL"den 45 bin TL"ye kadar para cezası ve “suçun tekrarı” halinde de iş yeri kapatma cezaları getirdik. Gece 03.00"e kadar eğlenmek isteyenler, başkalarını rahatsız etmeyecek. ÖSS sınavınden bir gece önce öğrencilerin verimli bir uyku uyumaları için il çevre müdürlüğü ekiplerinin başında sabah 03.00"e kadar denetime çıktım. Gece yarısından sonra eğlence mekanları deniz tarafını ses geçirmez perde ile örtüyor artık. Yoksa gürültü deniz üzerinde bir bakır iletken etkisiyle karşıya ulaşıyor. Ayrıca İstanbul-Ankara otoyolunun iki yanına 430 bin fidan dikerek yeşil perde oluşturduk.

2B HAZIRLIKLARI TAMAM: Orman alanlarının ve 2b alanlarının belirlenmesi çalışması bitmek üzere. Yüzde 90 oranında kadastro çalışması tamamlandı. Kullanım kadastrosu ise daha belli olmadı. Bundan sonra Maliye adına tapu tescil işlemleri tamamlanacak. Bizim hükümetimiz döneminde orman arazisini bir metrekare işgal edildiğini iddia eden varsa söylesin, işlemi kendim yapacağım. Hodri meydan diyorum. Kadastrosu tamamlanan sadece İstanbul ve Akdeniz bölgesi gibi sahillerde 185 bin hektar 2b alanı tespit edildi.

Tatil yerlerinde yüksek müzik sesine gözaltı

MUĞLA"nın Bodrum, Marmaris ve Fethiye ilçelerinde önceki gece yapılan eşzamanlı gürültü operasyonunda yüksek sesle müzik yayını yapan eğlence merkezleri, disko ve barlar denetlendi. Muğla Çevre ve Orman İl Müdürü Mehmet Ateş"in başkanlığındaki sivil ekipler Bodrum Barlar Sokağı"nın binalarında ellerinde ölçü cihazları çatı çatı gezip gizlice ölçüm yaptı, turistin eğlencesini işkenceye dönüştüren mekanlara ceza yağdırdı. Çatılara çıkarak ellerindeki ses ölçüm cihazları ile mekanlara ani baskınlar düzenleyen çevre mühendisleri ilginç görüntülerin ortaya çıkmasına neden oldu. Bazı bar ve diskoların binaların çatı katına orkestra yerleştirip canlı müzik yayını yaptıkları görüldü. Bodrum"da 12 işletmeye 12 bin 500"er lira ceza kesilirken, Marmaris"te ise 73 bar ve diskoya 15 bin ile 100 bin lira arasında ceza uygulandı.