Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, "EYOF 2017 Erzurum'da geleceğin olimpiyat sporcularının yarışacağı bütün tesislerimizi, hummalı ve titiz bir çalışma neticesinde hazır hale getirdik" dedi.

Erzurum'da 11-18 Şubat tarihlerinde düzenlenecek 2017 Avrupa Gençlik Olimpik Kış Oyunları'nda kullanılacak atlama kulelerinin pistleri tamamlanarak bu önemli organizasyon için hazır hale getirildi.

EYOF 2017 Erzurum'daki yarışmaların yapılacağı K 95 pistinin yanı sıra, K 125 ve K 65 pistlerinin yapım çalışmaları tamamlandı. Antrenman pisti olarak kullanılacak K 30 ve K 20 pistlerinin de hazırlık çalışmaları sona erdi. Hummalı bir çalışma sonucunda EYOF 2017 Erzurum'da kullanılmak üzere yapım çalışmaları tamamlanan pistler için test müsabakaları en yakın zamanda yapılacak.

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, EYOF 2017 Erzurum'da kullanılacak tesislerde hazırlıkların tamamlandığını belirterek, "Yeniden inşa edilen atlama kulelerindeki pistlerimiz bu büyük organizasyon için hazır" dedi.

Türkiye'de tek atlama kulesi olma özelliği taşıyan tesisin önemine değinen Bakan Çağatay Kılıç, "EYOF 2017 Erzurum'da geleceğin olimpiyat sporcularının yarışacağı bütün tesislerimizi, hummalı ve titiz bir çalışma neticesinde hazır hale getirdik" diye konuştu.

Atlama kulelerindeki tüm pistlerin tamamlandığını kaydeden Bakan Çağatay Kılıç, "Atlama kulelerinin dış cephesi ve sporcu evleri yenilendi. Aydınlatma çalışmalarında son aşamaya gelindi. Sporcuları kulelere taşıyacak telesiyejin yapımı tamamlandı. Tesisin stadyumu ve skorbordu da oyunlara hazır" şeklinde konuştu.

Bakan Çağatay Kılıç, Türkiye'nin uluslararası spor organizasyonu düzenleme konusundaki tecrübesini ve başarısını EYOF 2017 Erzurum'da en iyi şekilde göstereceklerini kaydederek, "Türkiyemiz, uluslararası spor organizasyonlarında marka ülke haline geldi. Erzurumlu hemşehrilerimiz, önümüzdeki günlerde gerçekleştireceğimiz birçok farklı etkinliklerle oyunların heyecanını daha yakından hissedecek" ifadelerini kullandı.