Türk İslam Eserleri Müzesi’nde ‘Müze Kahvesi’ açılışı yapan Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, kum ocakta Türk kahvesi pişirdi.

Müze Kahve’de, kahve pişirme sertifikası alan ilk kişi olan Bakan Günay, “Kahveyi Türkiye kültürünün çok özel bir durumu olarak belgelendirmek ve sertifikalandırmak konusunda yeni bir adım atıyoruz.” dedi.

Müze Kahve'ye gelen yerli ve yabancı turistler 20 dakika eğitim aldıktan sonra kahve pişirme sertifikası alabilecek.

Türk Kahvesi Kültürü ve Araştırmaları Derneği’nin ‘Türk kahvesinin en doğru yöntemlerle pişirildiği ve sunulduğu ilk yer’ unvanı verdiği ‘Müze kahve’ Sultanahmet’te bulunan Türk İslam Eserleri Müzesi’nde de açıldı. Açılış programına katılan Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’a geleneksel Türk kahvesi pişirme yöntemleri hakkında bilgi verildi.

Daha sonra ocak başına geçen Bakan Günay, kum ocakta kahve pişirip servise hazır hale getirdi. Cezveden fincana doldurduğu kahveyi içen Günay’a, ‘Geleneksel Türk Kahvesi Eğitimi Sertifikası’ verildi. Artık kendisinin de standartlara uygun Türk kahvesi pişiren biri olduğunu belirten Günay Türk kahvesinin kültürel değerini anlattı.