Şenliğe Efe kıyafetleri ile katılan Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu vatandaşlardan yoğun ilgi gördü. Bakan Eroğlu Şenlikte Karaçakal Yaylası’nda yaşayan Yörüklere Fıstık Çamı edindirdi. 

Karaçakal Yörükleri Derneği tarafından 10 yıl önce Yörük Kültürünün yaygınlaştırılması ve ülkenin değişik illerinde ve yurt dışında yaşayan Yörüklerin tanışıp kaynaşması amacıyla başlatılan Karaçakal Yörükleri Şenlikleri’ne Aydın, Muğla, Antalya, Isparta, Afyon, Kütahya, Denizli, İzmir, Manisa, Balıkesir ve ülkenin dört bir yanından binlerce Yörük katıldı. Şenliğe katılan Yörükler bir yandan hasret giderirken diğer yandan Yörüklere özgü kıl çadırlarda bağdaş kurup yayık ayranı içtiler.

Şenliğe Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu geleneksel Efe kıyafetleri ile katıldı. Sabah saatlerinde Aydın Valiliği’ndeki programın ardından Yenipazar İlçesi’nde Belediye Başkanı Zafer Savcı tarafından özel olarak hazırlatılan efe kıyafetlerini giyen Bakan Eroğlu, Karaçakal Yaylası’na tam bir Efe olarak katıldı. Bakan Eroğlu’nu Karaçakal Yaylası’nda takım elbiseli ve kravatlı olarak bekleyen Yörükler, Bakanı Efe kıyafetleri ile görünce şaşırdılar. Yörükler Bakanın elini sıkabilmek için adeta birbirleri ile yarışırken, Bakan Eroğlu, Vali Erol Ayyıldız, Yenipazar Belediye başkanı Zafer Savcı, AK Parti İl Başkanı Ömer Özmen, AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, Ali Gültekin Kılınç ve milletvekili adayları ile Yörüklerin geleneksel yemeği keşkek yedi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, CHP İl Başkanı Hikmet Saatçi, daire müdürleri ve protokol üyelerinin de katıldığı şenlikte seçim sürecine girilmiş olunması nedeniyle siyasi konuşmalara ve siyasetçilerin konuşmasına yer verilmedi.

Şenliğin açılışında konuşan Karaçakal Yörükleri Derneği Başkanı Duran Teke, bu yıl10.'sunu gerçekleştirdikleri şenliğe destek verenlere teşekkür ederek, Yörük kültürünün yayılması ve gençlerin kültüründen uzaklaşmaması için bu tür etkinliklere ağırlık verdiklerini söyledi. 

"YÖRÜKLER MÜMTAZ KİŞİLERDİR"

Yörüklerinmümtaz kişiler olduğunu ve kendisinin de Yörük olduğunu belirten Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, konuşmasında "Sizlerle birlikte olmaktan ve sizlerle kucaklaşmaktan duyduğum mutluluğu ifade etmem mümkün değil. Ben de 120-130 yıl önce Hümalar Dağı’ndan gelen Karaçakal Yörüklerimizin bulunduğu mıntıkadan geliyorum. Hümalar’dan Sandıklı’dan Şuhut’dan da sizlere selam getirdim. 93 Harbinden sonra Osmanlı Devleti Karaçakal Yörüklerini buraya gönderdi. Sevgili kardeşlerim. Yörük demek; Vatanına milletine bayrağına bağlı, vatanı milleti için çalışan gerçekten hoşgörü sahibi birlik ve beraberliği kardeşliği pekiştiren mümtaz kişiler demektir" diye konuştu. 

Bakan Eroğlu, daha sonra Yörüklere Yaylada bulunan ve Orman Bölge Müdürülüğü tarafından Fıstıkçamı ile ağaçlandırılan alanlardan Yörüklere fıstıkçamı ağacı edindirdi. 

ghjgh.jpgkygtky.jpghjluy.jpggku.jpg