İstanbul’u kesinlikle susuz bırakmayacaklarını ifade eden Eroğlu, “İstanbul susuz kalmayacak, kaldı ki yağmurlar geliyor. İstanbul’da perşembeden başlamak üzere cuma, cumartesi, pazar, pazartesi ve salı hatta çarşamba günleri yağışlı. Biz şuana kadar hiçbir şehri susuz bırakmadık. Çünkü 76 tane şehrimizin sıkıntısını çözmek için dev içme suyu barajları ve ishale hatları yaptık. Büyük düşündük ve bütün alt yapı çalışmalarını tamamladık. İstanbul’da da muhteşem bir entegre sistem var. Bu iddiaları ortaya atanlar, sadece barajlardaki suyu hesap ediyor. Şuan İstanbul’a Melen’in suyu akıyor. Günde bir nehir kadar, 670 bin metreküp su Melen’den akıyor, Yeşilçay’dan akıyor, Istırancalar’dan akıyor.”

“TÜM TÜRKİYE’NİN SU SORUNUNU ÇÖZDÜK”
Susuzlukla ilgili sadece barajlarla değerlendirme yapılmasının doğru olmadığını savunan Bakan Eroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu işi bilmeyenler sadece barajlardaki suya bakıyor. Kaldı ki barajlarımızda boş değil, yüzde 28’i şuan dolu. Dolayısıyla İstanbul için kimse endişe etmesin. Her ay toplantı yapıyoruz. Su meselesini çözdük. İzmir için problem yok, Aydın için hiç yok. Aydın’da barajlar dolu. Hatta fazla bile suyumuz var. Hiçbir vilayetimizde sıkıntı yok. Türkiye’de sıkıntı olabilecek bütün şehirlerin 2040-2050 yıllarına kadar su meselesini kökünden çözdük. Sıkıntı yaşanmaması için gerekli yatırımlar yapıldı."

“TÜRKİYE’DE KURAKLIK VAR”
Su sıkıntısı olmamasına rağmen Türkiye’de su sıkıntısının olduğuna işaret eden Bakan Eroğlu, sözlerini şöyle tamamladı: “Elbette kuraklık var. Özellikle bu yıl 1 Ekim’den bu güne kadar bütün Türkiye’de uzun yıllar ortalamasına göre yağışlarda yüzde 28 nispetinde azalma var. Allah’a şükür alt yapı tesislerini yapmasaydık; mesela İzmir’e 100,5 kilometre uzaktan Gördes Barajı’ndan su getirmeseydik, İzmir susuzdu. Aydın’a İkizdere Barajı, ishale hattı ve arıtma tesisini yapmasaydık, Aydın’da susuzdu. Ama çok şükür şuan susuzluk söz konusu değil.”