Gökbel Baraj’ında şu ana kadar 425 metrelik derivasyon tüneli, bin 452 metrelik gövde ulaşım yolu mansap ve menba batardosu kazı imalatları menba batardosu dolgu slurry trench imalatları ile 490 bin metreküplük dolusavak kazısı tamamlandı.
Ayrıca barajın 420 bin metreküp gövde dolgusu imalatı yapılarak gövde dolgusu tamamlandı. 09 Şubat 2016 tarihinden itibaren ön yüz beton kaplama imalatına başlandı ve Temmuz ayında bitirilmesi hedefleniyor. Barajın dolusavak imalatlarının tamamlanmasının ardından 2017 yılının Mart ayından itibaren su tutulması hedefleniyor.
Gökbel Barajı, Aydın İli- Çine ilçesinin 9 kilometrm güneyinde Çine Çayı üzerinde inşa ediliyor. Çine Adnan Menderes Barajı ile entegre olacak bu barajın devreye girmesi ile birlikte toplamda 210 bin 690 dekar arazi cazibe ile sulanacak. Planlama aşamasında açık sistem olarak düşünülen sulama sistemi, yapılan planlama revizyonu ile basınçlı borulu sisteme dönüştürüldü. Ayrıca Baraj üzerinde kurulacak 5,6 MW gücündeki HES ile yıllık 24,54 milyon kiloWatt.satt enerji üretilecek.
Prof. Dr. Veysel Eroğlu ise barajda devam eden çalışmaları yerinde inceleyerek yetkililerden bilgi aldı.

bakan-eroglu-gokbel-barajini-inceledi2.jpg

bakan-eroglu-gokbel-barajini-inceledi3.jpg