Devlet Bakanı Mustafa Sait Yazıcıoğlu, tatil için geldiği memleketi Aydın"ın Bozdoğan İlçesi"nde cami açılışı yaptı. Bakan Yazıcıoğlu, yaklaşan Ramazan ayı öncesi vatandaşları da uyarılarda bulunarak, Ramazan Ayı"nda ve diğer zamanlarda camiye gelen çocukların, yaramazlık yapsalar bile hoş tutulmasını istedi.
Devlet Bakanı Mustafa Sait Yazıcıoğlu Bozdoğan İlçesi Mardan mahallesinde 5 yıl önce vefat eden ve ailesi tarafından adına cami yaptırılan Diyanet İşleri Personel Dairesi Eski Başkanı Ahmet Özcan Uşan Camii"nin açılışına katıldı. İlçede yoğun ilgi gören Bakan Yazıcıoğlu, tek tek herkesin elini sıktı. Mübarek Berat Kandili gecesinde böyle mübarek ve özenle inşa edilmiş bir caminin açılışını yapmaktan onur duyduğunu belirten Bakan Yazıcıoğlu, Ahmet Özcan Uşan"ı saygı ile yad ederek “Merhum hocamızın aile fertleri Ahmet Özcan Uşan adını ebedileştirmek için bu güzel camiyi inşa ettirmişler. Hem mimari hem de çevre düzenlemesi açısından bir mabede yakışan bir nezaret içerisinde yapılmıştır. Tüm aile fertlerinin ve camiyi inşa etmek için çalışan kişiler çok hoş ve yüce dinimize layık bir ibadet mekanı oluşturdular. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.
“ÇOCUKLARI CAMİDE HOŞ TUTUN”
Açılış töreninde cami adabı ve cami kültüründen de söz eden Diyanetten sorumlu Devlet Bakanı Mustafa Sait Yazıcıoğlu, ülkemizde camilerde yapılan yanlışlardan birine dikkat çekerek bu yanlışa son verilmesini istedi. Bakan Yazıcıoğlu, halka hitaben yaptığı konuşmasında törene katılan çocukları işaret ederek “Özellikle Ramazan ayında bu genç yavrularımız, çocuklarımız camiye gelirler. Teravih kılarlar. Biraz teravih kılarlar biraz da sağda solda koşarlar. Ufak tefek oyun da oynarlar. Biraz gürültü de yaparlar. Ama lütfen onları hiçbir zaman azarlamayın. Onları hoşgörün. Biraz ibadet ederler biraz koşarlar ama, cami kültürüyle tanışırlar. Onlar geleceğin cemaati olacak. Onlar olmazsa hiçbir şey yürümez. Dolayısıyla onlara da camiyi sevdirelim. Camiler sadece 5 vakit namaz kılmak için değil pek çok sosyal aktivitenin çok rahatlıkla yapılabileceği ve yapılması gereken mekanlardır. Özellikle hanım efendilere sesleniyorum. Onlar da camiyi çok yoğun bir şekilde kullansınlar. Cami sadece erkeklere mahsus ibadet yerleri değildir” sözlerine yer verdi.
Konuşmaların ardından Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından gönderilen teşekkür belgesi Devlet Bakanı Mustafa Sait Yazıcıoğlu tarafından Rahmetli Ahmet Özcan Uşan"ın eşi Nurten Uşan"a verildi. 2 yılda bitirilen ve yapımı için 350 bin YTL harcanan "Ahmet Özcan Uşan Camii daha sonra Uşan ailesi Bakan Yazıcıoğlu ve davetliler tarafından açıldı.
Açılış törenine Bakan Yazıcıoğlu ile birlikte Aydın Valisi Mustafa Malay, Bozdoğan Kaymakamı Bülent Tekbıyıkoğlu, AK Parti Aydın Milletvekilleri Mehmet Erdem, Ahmet Ertürk, Aydın İl Müftüsü Hıdır Bayrak, Rahmetli Ahmet Özcan Uşan"ın eşi Nurten Uşan ve çocukları ile Bozdoğan halkı ve çok sayıda davetli katıldı.