Bakan Çağlayan, cari açığı artıran otomotiv, makine, demir-çelik gibi 6 sektörde üretimi artırmak için enerji desteği geleceğini söyledi. Dış Ticaretten Sorumlu Devlet Bakanı Zafer Çağlayan, giderek büyüyen cari açığı azaltmak için Türkiye’nin dış ticarette açık verdiği 6 sektöre yönelik özel yatırım ve üretim teşvikleri vermeyi planladıklarını söyledi. 
 
Bakan Çağlayan ithalat rakamları ihracat performansının üzerinde seyreden otomotiv,makine, demirçelik, tekstil, kimya, tarımve gıda sektörlerini, “dış ticarette ofsayta düşmüş sektörler” olarak tanımladı. Çağlayan bu 6 sektörde yerli üretimi cazip hale getirerek ithalatı ve cari açığı azaltmayı hedeflediklerini bildirdi. 
 
EKK’da görüşülecek 
 
Çağlayan, söz konusu sektörlerden otomotiv,makine ve demirçelikteki incelemeleri tamamlayıp Ekonomi Koordinasyon Kurulu’nda (EKK) görüşüldüğünü kimya, tekstil, tarım-gıda sektörlerinin durumunun da incelemeye alındığını anlattı. Çağlayan, bu 3 sektörün de aynı şekilde EKK’ya sunulacağını, buradan çıkacak kararlar doğrultusunda harekete geçileceğini belirtti.. Çağlayan, bu sektörleri ofsayttan kurtarmak için ucuz elektrik enerjisi başta olmak üzere gerekli olan her türlü teşvik ve desteği verebileceklerini bildirirken, “Petrol ve enerji ithalatını azaltıp bu ürünlerde yerli üretime geçme şansımız yok.Ancak cari açığa neden olan diğer sektörlerin yerli üretimini artırabiliriz. Bu sayede hem ithalat azalır hemde istihdamartar” diye konuştu.