Bakan Çelik'in, bürokratı SGK Başkanı Aydemir ile tartıştığı hatta ittiği iddia edildi. Aydemir 'Yıllık izindeyim, bir daha o göreve dönmem' dedi.


Vatan gazetesinin haberine göre; Çiçeği burnunda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ile bakanlığa bağlı Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Başkanı Birol Aydemir"in kavga ettikleri, sözlü tartışmanın fiili kavgaya dönüştüğü ortaya çıktı. Önce rapor alan Aydemir, ardından yıllık izne ayrıldı.

Bakan tarafından itilerek düştüğü iddia edilen Aydemir, “Ayrıntıya girmem ama biraz abartılmış. Ancak artık oraya geri dönmem. Bakanla uyum sağlayamıyorsanız çeker gidersiniz” şeklinde konuştu. Aydemir, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı"na bağlı bir görevde çalışmak istemediğini söyledi. Bakan"ın yakın çevresi ise sosyal güvenlik yasasının henüz sonuçlanmadığını belirterek “Bizi yarı yolda bırakıp gitti. Bakan beyle anlaşamadılar, bu doğaldır. Ancak Faruk beyin kesinlikle itmesi söz konusu değil” değerlendirmesini yaptı. Raporun süresinin dolmasından sonra yıllık izne ayrılan SGK Başkanı Aydemir ise VATAN"a konuştu. Bakan Çelik"le anlaşamadıklarını doğrulayan Aydemir, Bakan"ın itmesi sonrası yere düştüğü iddiası için “Abartılmış” dedi. Aydemir"in ismi EPDK Başkanlığı için geçiyor.

SAKİN KONUŞUYOR SONRA DA KIRIYOR

Normalde sakin ve esprili kişiliğiyle tanınan Faruk Çelik, grup başkanvekilliği yaptığı 22. dönemde AKP"li vekillerin en sevdiği grup yöneticilerinin başında yer aldı. Ancak hemşehrilerinin ve partililerin iş, yardım ve atama talepleri için yoğun şekilde telefon yağmuruna tuttuğu Çelik, bu dönemde sık sık hırsını cep telefonundan çıkarttı. Çelik"in, telefon konuşması sırasında sakince not aldığı, konuşmanın bitmesinin ardından elindeki telefonu fırlatarak tepkisini gösterdiği ve o dönemde en az 3 cep telefonunu bu şekilde parçaladığı öne sürüldü.