Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Van ve çevresinde yöresinde meydana gelen deprem felaketiyle ilgili olarak ölenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı, yaralananlara da acil şifa diledi.

Hükümetin depremin yaralarını sarmak için her türlü gayreti gösterdiğini ifade eden Babacan, ''Depremden zarar gören çiftçilerimiz Ziraat Bankaları şubelerine başvurmaları halinde borçları ertelenecek. Halk Bankasına borcu olan esnafımızın da başvuruları halinde borçlarının süresi uzatılacak. Bankalarımız, depremden zarar gören vatandaşlarımıza her türlü kolaylığı gösterecek'' dedi.

Başbakan Yardımcısı, Bankalar Birliği Yönetim Kurulunun bir tavsiye kararı alarak Ziraat Bankası ile Halk Bankası dışındaki bankaların da depremden zarar gören vatandaşların kredi borçlarının ertelenmesiyle ilgili bir hazırlık yaptığını memnuniyetle öğrenmiş bulunduğunu sözlerine ekledi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı: ''Van ve çevresinde meydana gelen depremde zarar gören çiftçilerin Ziraat Bankasına olan borçları 1 yıl süreyle ertelenmiştir''

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Van ve çevresinde meydana gelen depremde zarar gören çiftçilerin Ziraat Bankasına olan borçlarının bir yıl süreyle ertelendiğini açıkladı.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Van ve çevresinde meydana gelen depremde zarar gören çiftçilerin mağduriyetinin giderilmesi için bazı tedbirler alındığı, bu kapsamda çiftçilerin Ziraat Bankası'na olan borçlarının 1 yıl süreyle ertelendiği, depremden dolayı hayvanları telef olan çiftçilerin kayıplarının da karşılanacağı bildirildi.

Açıklamada, depremde ahır ve samanlıkları yıkılan çiftçilerin talep etmeleri halinde hayvanlarının bakanlık tarafından satın alınacağı, satın alınacak hayvanların parasının da peşin ödeneceği ve Et ve Balık Kurumu kombinalarında kesiminin sağlanacağı kaydedildi.

Depremden zarar gören vatandaşların gıda ihtiyacını karşılamak üzere İl Koordinasyon Kurulunun talebi ile Et ve Balık Kurumu tarafından 5 ton kavurma gönderildiği belirtilen açıklamada, ''Kurum ve kuruluşlardan talep gelmesi halinde de Et ve Balık Kurumu kavurma verecektir'' denildi.

Şekerbank ödemeleri erteledi

Şekerbank, Van ve Erciş'teki bireysel, esnaf ve tarım müşterilerinin kredi taksitleri ile kredi kartı ödemelerini faizsiz olarak 3 ay erteleyecek.

Şekerbank'tan yapılan açıklamada, bankanın, Van ve Erciş şubelerine bağlı tüm bireysel, esnaf ve tarım bankacılığı müşterilerinin yılbaşına kadar olan kredi taksitleri ve kredi kartı ödemelerini faizsiz olarak 3 ay süreyle erteleyeceği, ayrıca bölgedeki deprem felaketinden zarar gören tüm bireysel, esnaf ve tarım müşterilerinin yapacakları bankacılık işlemlerinden de yıl sonuna kadar herhangi bir ücret almayacağı bildirildi.

Bankanın kredi ödemelerinin ertelenmesi sebebiyle doğacak faiz bedelini müşterilerine yansıtmayacağı, uygulamanın Şekerbank'ın Van merkez ve Erciş ilçesi şubelerine bağlı deprem felaketinden zarar gören tüm bireysel, esnaf ve tarım müşterileri için talep gerekmeksizin otomatik olarak gerçekleştirileceği kaydedildi.

Şekerbank Genel Müdürü Meriç Uluşahin, afetzede müşterilere özel olarak bankanın sunduğu bu imkana ilişkin, ''Banka olarak 58 yıldır yaptığımız gibi yalnızca iyi günlerinde değil, zor günlerinde de müşterilerimizin yanında yer alıyoruz. Büyük üzüntü duyduğumuz bu doğal afet dolayısıyla bölge halkının acılarını paylaşıyor, ülkemizin en kısa sürede bu afetin yaralarını sarması için üstümüze düşen görevi yerine getirmeye çalışıyoruz'' değerlendirmesini yaptı.

Akbank'tan deprem mağduru müşterilerin taksit ve ödemelerine erteleme...

Akbank, Van ve Erciş'teki deprem mağduru müşterilerinin kredi taksit ve ödemelerini 3 ay erteleyecek.

Akbank'tan yapılan açıklamada, Van ve Erciş'te ağır hasara neden olan 7.2'lik depremin ardından zor günler geçiren müşterileri için 3 aylık bir kredi ertelemesi uygulaması başlatan bankanın, kredi erteleme uygulamasının yanı sıra, deprem bölgesindeki bankacılık hizmetlerinin kesintisiz sürdürülebilmesi için Van'a gezici şubesini ulaştırdığı bildirildi.

Kredi erteleme uygulaması ile Akbank'ın, Van'daki bireysel müşterilerinin talep etmesi halinde kullanmış oldukları krediler için mevcut faiz oranlarından 3 ay taksit ertelemesi yapılacağı, Akbank'ın ticari müşterilerinin de yine talep etmeleri durumunda kredi geri ödemeleri ya da taksitlerini aynı şekilde 3 ay süreyle erteleyeceği kaydedildi.

Akbank Genel Müdürü Ziya Akkurt, bölgedeki bankacılık hizmetlerinin kesintisiz sürmesi için tüm önlemleri aldıklarını, depremin açtığı yaraların en hızlı şekilde sarılması için yürütülen çalışmalara Akbank olarak destek olmak istediklerini vurguladı.

Akkurt, bu amaçla öncelikle bölgede talep etmeleri halinde müşterilerin kredi ödemelerini 3 ay ertelediklerini, amaçlarının küçük de olsa bir destek vererek deprem mağduru Vanlıların biraz olsun rahat nefes almalarını sağlamak olduğunu ifade etti. (AA)