Türkiye'nin en çok vergi veren ve en zengin 100 ismi açıklandı. Her iki liste karşılaştırıldığına ortaya çıkan tablo şok edici. Zengilikte ilk sırada yer alanlar vergi de yer almıyor

Türkiye'nin en çok gelir vergisi ödeyen isimleri listesi geçtiğimiz hafta açıklandı. Bilindiği gibi Türkiye vergi rekortmeni Rahmi Koç oldu. Koç'u ikinci sırada Aydın Doğan izledi. Yine bir süre önce Türkiye'nin en zengin 100 ismi açıklandı. Listeyi Forbes Türkiye hazırladı.

Rotahaber, her iki listeyi yan yana koydu. Türkiye'nin en zengin listesinde olup da Türkiye'nin en çok vergi veren 100 ismi arasında kimlerin olup olmadığını tek tek karşılaştırdık. Ancak ortaya beklentimizden de uzun bir liste ortaya çıktı.

Evet Türkiye'nin en zengin 100 ismi arasında olup da Türkiye'nin en çok vergi veren 100 ismi arasında göremediğimiz isim sayısı tam 73... Kuşkusuz bu noktada iki noktayı belirtmek gerekir: Birincisi en çok vergi veren listesinde ismini açıklamayanlar ikincisi de 2008'de yatırım yapan kimi isimlerin verginisin düşük olması gerçeği.

Bilindiği gibi en çok vergi veren 100 isim arasında 38'i adının açıklanmasını istememiş. Durum böyle olunca listeyi yayımlayan Gelir İdaresi Başkanlığı da söz konusu kişilerin ismini açıklamıyor. Yine ikinci bir husus olarak belirttiğimiz yatırmlar konusu. Bu alanda da yatırım yapan kimi isimlerin en çok vergi verenler arasında bulunmaması normal karşılanabilir.

Ancak dikkat çekici bir isim var: Örneğin kimi aile şirketlerinde en zenginler arasında 3-4 isim bulunurken aynı aileden en çok vergi verenler arasında 1 yada tek bir isim dahi bulunmayabiliyor. Gama Holding, Yıldırım Holding, Limak, Doğan bunlardan bazıları.

Haber 7