31 AĞUSTOS’ta gelin arabasıyla Yenibosna’daki düğün salonuna doğru yola çıkan Sevda Bulut (26) ve Aziz Baş (25) çiftinin aracı, bahşiş isteyen başka bir araç tarafından önü kesilerek durduruldu. Verilen bahşişi beğenmeyen iki kişi, çiftin aracını düğün salonu önüne kadar takip etti. Salon önünde damat Aziz Baş, otomobildekilere artık durmalarını söyledi. Bunun üzerine araç sürücüsü Emrah A. ve yanında oturan amca oğlu Abdulkadir A. (19), damadı çekerek kafasını otomobilin camına sıkıştırdı.

BAHŞİŞÇİ DE ŞİKÂYETÇİ

Ardından gaza basan iki kişinin aracıyla metrelerce sürüklenen Aziz Baş, bir minibüsün altında kalarak can verdi. Emrah A. tutuklanırken, Abdulkadir A. tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Ortaokul mezunu, işsiz Emrah A., savcılık ifadesinde, düğün konvoyuna rastlayınca aracını yolun ortasına park edip gelin arabasından bahşiş istediğini söyledi. Emrah A., “Olay şahısların küfretmesiyle başladı. Damat açık camdan beni darp etmeye başlayınca kaçmak için araç ile hareket ettim. Bir elimle yüzümü kapatırken diğer elimle direksiyonu tutuyordum. Yolun sonunda park halinde bir servis minibüsü vardı. Darbelerden dolayı önümü göremedim ve minibüsün arkasına çarptım. Kapıya ve cama asılı bulunan damat minibüsün altına girdi. Aracıma zarar veren bu kişilerden şikâyetçiyim.”

‘Bu para kesmez’

Bakırköy Cumhuriyet Savcılığı’nca hazırlanan iddianamede olay şöyle aktarıldı: Gelin arabasından zarf içinde bahşiş alan Emrah A. ve amca oğlu Abdulkadir A.’nın, “Bu bizi kesmez, Yenibosna çocuğuyuz. 100 TL’den aşağısı olmaz” diyerek verilen parayı almadı. Emrah A.’nın küfür etmesi olayın başlangıcı oldu. Şüpheli Emrah A. hakkında ‘kasten adam öldürmekten’ müebbet, Abdulkadir A. hakkında da 15 yıla kadar hapis istedi. (Hürriyet)