2012 Grammy Ödülleri'nde dekolteli siyah cesur bir elbisesiyle kırmızı halıda kameraların karşısına geçen ünlü şarkıcı Rihanna, ülkemizde 20 Nisan'da vizyona girecek olan Battleship filminde canlandırdığı donanma subayı Raikes rolüyle karşımıza çıkmaya hazırlanıyor. 24 yaşındaki Rihanna'nın asker üniforması giydiği filmden bir kare daha yayınlandı.
Başrollerinde Rihanna dışında Liam Neeson, Alexander Skarsgård, Brooklyn Decker ve Taylor Kitsch'in rolde aldığı film, uzaylı istilasını okyanusa taşıyarak, uluslararası bir deniz donanmasının dünyamızı işgal eden yaratıklara karşı savaşına sahne oluyor.
Proje hakkında verdiği bir röportajda film çekmenin hoşuna gittiği belirten şarkıcı, "Bana uygun ve altından kalkabileceğim rollerde oynayabileceğim filmler seçmek istiyorum," diyerek Justin Timberlake gibi pop yıldızlığından sinema dünyasına geçebilecek oluşunun da sinyallerini verdi.
Filmin yönetmeni Peter Berg de, Rihanna'nın beyazperde macerasına değindi ve "Zorlu bir role sahipti ve bu rolde çok iyiydi. Şimdiye kadar kimsenin Rihanna'yı kadrosuna almadığına şaşırdım. Kliplerinin büyük bir hayranıyım ve oldukça da seksi biri" dedi ve ekledi: "Frank Sinatra'nın 'From Here to Eternity' filmiyle Oscar almasından bu yana müzisyenler aynı zamanda çok da iyi birer oyuncu olabileceklerini gösterdiler. Barbra Streisand, Kris Kristofferson, Bodyguard filmindeki muazzam rolüyle Whitney Houston ve Acı Bir Hayat Öyküsü (Precious: Based on the Novel 'Push' by Sapphire) filminde mükemmel bir performans çıkartan Mariah Carey gibi."