BEKO Basketbol Ligi'nde mücadele eden Antalya Büyükşehir Belediyespor Basketbol Takımı'nın antrenörü Ahmet Kandemir'in, kendi takımının maçlarına bahis oynaması nedeniyle takımın maçlarının İddaa bülteninden çıkarıldığına yönelik iddialarla ilgili açıklama yapan Kulüp Başkanı Recep Tokgöz, "Suçlu veya suçsuz, bu iddianın sonuçları ortaya çıkıncaya kadar takımın koçu sahaya çıkmayacak" dedi. Takımın İddaa bülteninden çıkartılmasına ilişkin Basketbol Federasyonu ya da Spor Toto Genel Müdürlüğü'nden kendisine ulaşan resmi bir yazı bulunmadığını kaydeden Recep Tokgöz, konuyla ilgili takım sorumlusu ve basketbol şube sorumlusunun telefonla aranarak durumun şifai olarak iletildiğini kaydetti. 

İddiaların odağındaki isim Antrenör Kandemir'in yarın deplasmanda oynayacakları Olin Edirne maçında takımın başında sahada olmayacağını kaydeden Recep Tokgöz, "Suçlu çıkarsa gereğini yaparız, çıkmazsa da yoluna devam eder" dedi.

Basketbol Federasyonu ve Spor Toto Genel Müdürlüğü'nde konuyla ilgili ne belge ve bilgi varsa kulübe ulaştırılmasını isteyen Başkan Tokgöz, "Biz de bu bilgiler doğrultusunda kararımızın ne olacağını açıklamak isteriz. Spora yakışmayan bir davranış varsa gereğini yaparız, yapmak da bizim görevimiz. Bu kadar açık ve net" dedi.

İddialarla ilgili Bülent Kandemir'le sabah saatlerinde telefonda görüştüğünü kaydeden Tokgöz, Kandemir'in konunun kendisiyle ilgili olmadığını ifade ettiğini kaydetti. Kulüp Başkanı Tokgöz, takımın iki maçının İddaa bülteninden çıkartılmasıyla en az 60 bin TL zarara uğradıklarını söyledi.