Bu yeni yapılanma ile ilgili düzenlenen basın toplantısına Bahçeşehir Kolejleri Genel Merkez yöneticilerinden Genel Koordinatör Ferhan Öz, Yatırım Direktörü Basri Öztürk ve Kurumsal İletişim Direktörü Gülin Özkan"la birlikte Aydın Uğur Dershaneleri ve Bahçeşehir Koleji Aydın Kurucu Temsilcileri Kamil Tamtürk ve Durali Sancar katıldı.
Aydın Uğur Dershaneleri ve Bahçeşehir Koleji Aydın Kurucu Temsilcisi Kamil Tamtürk, yaptığı açıklamada, 2002 yılından bu yana Uğur Dershaneleri"nin temsilciliğini başarıyla yürüttüklerini ve şu anda Aydın"da 200 kişiye istihdam sağladıklarını belirterek Aydın"daki yatırımların önümüzdeki yıllarda artarak devam edeceğini söyledi. 2008-2009 yılında 3 milyon TL"lik bir yatırımla Aydın"a en son eğitim teknolojileri ile donatılmış, dünya standartlarında bir okul kazandırdıklarını ifade eden Tamtürk “Dünyada yaşanan ekonomik krizin Türkiye"de eğitim sektörünü de etkilemeye başlaması üzerine Bahçeşehir Koleji Aydın"da eğitim kalitesinin aynı standartlarda devam etmesi için Bahçeşehir Kolejleri Genel Merkezi ile işbirliği yaptık. 2009-2010 Eğitim Öğretim yılından itibaren kolejin tüm yönetimini Genel Merkez üstlenecek. Bundan sonra bizler, Aydın"da iki, Çine ve Söke"de birer tane olmak üzere toplam dört Uğur Dershanesi"nde 3000"e yakın öğrencimize Uğur markası ve kalitesiyle hizmet vermeye devam edeceğiz” dedi.
Bahçeşehir Kolejleri Genel Koordinatörü Ferhan Öz, ise köklü bir kurum olduklarını ve en iyi yatırımın insana yapılan yatırım olduğunu inandıkları için daha kazançlı işler olmasına rağmen kurum olarak kendilerini eğitime adadıklarını ifade etti. 2009-2010 Eğitim Öğretim yılından itibaren Bahçeşehir Koleji Aydın"ın Merkez Okullar bünyesine katıldığını belirten Öz, “Bahçeşehir Koleji Aydın Kurucu Temsilcilerimiz, krize rağmen Bahçeşehir markasına uygun kalitede bir okul kampüsünü Aydın"a kazandırmak için çok emek verdiler, büyük yatırımlar yaptılar. Kendilerini bu özverili çalışmaları için tebrik ediyoruz. Önümüzdeki dönemde öğrencilerimizin Bahçeşehir Koleji Aydın"da eğitimlerine devam etmeleri için Genel Merkez olarak destek veriyoruz. Güç birliği yapıyoruz. Aydın"daki Bahçeşehir Koleji, Genel Merkez yönetiminde Türkiye"deki diğer 19 ilköğretim okulumuzda olduğu gibi aynı standartlarda ve kalitede eğitim öğretim hizmeti vermeye devam edecektir” dedi.
Bahçeşehir Kolejleri Genel Koordinatörü Ferhan Öz, 41 yıl önce İstanbul"da eğitim sevdasıyla tohumu atılan bu kurumsal çalışmanın Aydın"da en kısa sürede lise de açacağını belirtti.