AYDINPOST HABER SERVİSİ/Murat UÇKAÇ-İköğretim Haftası nedeniyle okul bahçesinde düzenlenen törene  Bahçeşehir Koleji Aydın İlköğretim Okulu Müdürü Gülşen Onbaşılar, okul öğretmenleri, öğrenciler ve veliler katıldı. Törende konuşma yapan Okul Müdürü Onbaşılar, konuşmasında “Yeni bir eğitim öğretim yılına başlamanın sevinci içerisindeyiz. Okula gelmek, ondan yararlanmak insan hayatında çok önemli bir aşamadır. Atatürk bir sözünde şöyle diyor: “İlk ilham; ana baba kucağından sonra, okuldaki öğretmenin dilinden, vicdanından, eğitiminden alınır” 

aydin-bahcesehir-koleji-(2).jpgİnsan var olduğundan beri yeni şeyler öğrenmek ve bilgiye sahip olmak ister. Gelişmiş toplumlarda bilgi, güç ve otoritedir. Bilgiye ulaşmak için ise, modern teknoloji ile donatılmış kurumlara ihtiyaç vardır. Okullarımızın amacı; öğrencilerimizi bilgilendirerek, hayata ve geleceğe hazırlamaktır. 
 
Eğitimin kalitesinin temel belirleyicileri olan öğretmenlerimizin, mesleğin gereklerine göre yetişen, sürekli kendisini geliştirme gayreti içerisinde bulunan, işini ve öğrencisini seven, öğrenciyi merkeze alan, bu yöndeki amaçlarını açıkça belirleyen ve buna ulaşmanın ısrarlı çabası içinde bulunan kişiler olması gerekmektedir. Amacımız bilgi aktarmak değil, bilgiye ulaşmanın yollarını araştıran, bulabilen, bilgiyi paylaşabilen, teknolojiyi üretebilen ve insanlığın yararına kullanabilen, dinamik, özgüvenli bir nesil yetiştirebilmek olmaldır” dedi.
 
Onbaşılar konuşmasında velilere de seslenerek, “ Okulumuzun, öğretmenlerimizin ve sizin ortak amacı öğrencilerimizi geleceğe en donanımlı şekilde hazırlayabilmektir. Bu ortak amacı gerçekleştirmede sizlerin görevi öğretmenlerimiz ile iletişim halinde olarak sürekli bilgi paylaşımında olmaktır. Okulumuza sahip çıkmak ve desteklemektir. Çocuklarımıza vereceğimiz destekler, onların kendi güçlerinin farkına varmalarına yardımcı olmalıdır” şeklinde konuştu. 
 
Okul Müdürünün konuşmasının ardından Türkçe Öğretmeni, Şeyma Sabuncu’nun İlköğretim Haftası ile ilgili konuşması, 2010-2011 eğitim öğretim yılı birincisi Onur Ege Tarı’nın konuşması, okul öğrencilerinin şiirleri ve 8. sınıfların okula yeni başlayan 1. sınıflara çiçek vererek onlara hoşgeldiniz demeleri ile tören son buldu. 
 
aydin-bahcesehir-koleji-(1).jpg
 
aydin-bahcesehir-koleji-(4).jpg
 
aydin-bahcesehir-koleji-(3).jpg aydin-bahcesehir-koleji-(6).jpg