Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, teşkilatlarına gönderdiği genelgede, “Huzursuzluk çıkarmaya çalışan, karışıklıktan medet uman, provokasyona yeltenen kim olursa olsun gecikmeksizin adli makamlara bildirilecektir” dedi.

MHP Genel Başkanı Bahçeli, teşkilatlarına gönderdiği genelgede, Türkiye Cumhuriyeti’nin kutlu bir mücadelenin eseri, yüksek bir faziletin emeği olarak 29 Ekim 1923 tarihinde kurulduğunu ve tarih sahnesindeki yerini aldığını hatırlatarak, “Geçmişten bugüne sayısız miras ve hatıra yeni kurulan Türk devletiyle buluşmuş ve bütünleşmiştir. Türkiye Cumhuriyeti’nin doğumuyla Türk tarihinde altın bir sayfa açılmış, yeniden diriliş milletimizin bizzat refakatiyle filizlenmiştir. Büyük Türk milleti istiklaline, istikbaline, hayat ve varlık haklarına kayıtsız şartsız sahip çıkacağını bu vesileyle en iyi şekilde göstermiştir. Türkiye, yalnızca 91 yıllık birikim ve tecrübenin sonucu olmayıp, mazisi asırları aşan muazzam bir seziş gücünün, çağları kavrayan bir zeka ürününün, insanlığa örnek olan bir fedakarlık kültürünün, hepimizi bağrında toplayan bir kaynaşma ve kucaklaşma ruhunun aziz emanetidir” ifadesini kullandı.

TÜRKİYE ZOR GÜNLER YAŞIYOR

Türkiye’miz bugünlerde çok zorlu günler yaşadığını ifade eden Bahçeli şöyle devam etti: “Türk milleti eşine ve benzerine çok az rastlanacak bir bunalımın tesir, tazyik ve tahribi altındadır. Yüzyıllardır Türk’e diş bileyen, milletimize kin besleyen, var oluşumuzun ana kaynaklarına düşman olarak bilinen çevreler son zamanlarda iyice azıtmışlar, iyice azmışlardır. Yerli ve yabancı mihraklar yattıkları kış uykusundan çoktan uyanmışlar, karşımızda sıra sıra dizilerek saldırı düzeneğine geçmişlerdir. Maalesef Türkiye çok ağır, çok tehlikeli bir operasyona tabi tutulmuştur. İşbirlikçilerin gözünü kan bürümüş, vicdanlarındaki nefret gün yüzüne çıkmıştır. Türk milletinden intikam almak amacıyla küresel güçlerin nam ve hesabına çalışan soysuzlar, uzaktan kumanda edilen kirli ve karanlık yüzler son zamanlarda pervasızlıkta yepyeni rekorlar kırmışlardır. Türkiye’nin karşısında bir nevi kutsal ittifak kurulmuştur. AKP Hükümeti ise bu şer ittifakına gönüllü olarak yazılmış, heyecanla katılmıştır. Hükümet Türkiye’yi yönetme ehliyetini ihanet masalarında düşürmüş, üstlendiği siyasi sorumluluk liyakatini tamamen kaybetmiştir. AKP, ülkemizin karşında oluşan nifak cephesinde aktif olarak yerini almış, teröre ve teröriste destek çıkmış, önünü açmış, elinden tutmuştur. PKK, AKP’yle ortaklık kurmuş, ortak amaç etrafında birleşmiştir. Bölücülük AKP’yi ele geçirmiş, hainler AKP’yi tutsak almıştır. Acı da olsa PKK artık iktidardadır, Bakanlar Kurulu sıralarında temsil edilmektedir. Türk Cumhuriyeti’nin ilke ve esasları AKP-PKK koalisyonu tarafından birer birer çiğnenmekte ve harabeye çevrilmektedir. Tehdit inanılmaz düzey ve seviyelerdedir. Mehmetçik katillerini koruyan ve kollayan; bunlara silah ve cephane veren, Irak’ın kuzeyinde barınmalarına imkan sağlayan peşmerge AKP sayesinde meşru bir güç olarak takdim edilmektedir.

PROVOKASYONA YELTENEN KİM OLURSA OLSUN GECİKMEKSİZİN ADLİ MAKAMLARA BİLDİRİLECEKTİR

Bahçeli, bu konudaki takip ve kontrolün, “Genel Sekreterlikle” beraber “Teşkilat İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı” tarafından yapılacağı uyarısında bulunarak şunları kaydetti: “Ayrıca huzursuzluk çıkarmaya çalışan, karışıklıktan medet uman, provokasyona yeltenen kim olursa olsun gecikmeksizin adli makamlara bildirilecektir.

Milliyetçi Hareket Partisi, hiçbir dayatma, tuzak ve senaryoya aldırmadan yalnızca büyük Türk milletinin yükselişi yolunda yürüyecektir. 45 yıllık bir mücadelenin yanlış hesaplar ve davranışlarla zarar görmemesini sağlamak hepimize düşen bir görev ve davamızın vazgeçilmez  sorumluluğudur. Partimiz tamamen meşru zeminde demokrasinin sunduğu imkanları sonuna kadar kullanarak ülkemizin meselelerini aşmak ve kamuoyunu uyandırmak konusunda kararlıdır.

Milliyetçi Hareket’in aziz mensupları, millet vicdanında bir çığ gibi büyüyen milli uyanış önünde hiç bir engelin durmasına izin vermeyeceklerdir. Bu duygu ve düşüncelerle tüm teşkilat mensuplarımıza yapacakları çalışmalarda, seve seve talip oldukları zorlu mücadelede üstün başarılar diliyorum. Kongrelerimizin; aziz milletimiz, ülkemiz, demokrasimiz ve tüm dava arkadaşlarımız için mübarek bir başlangıca kapı aralamasını yürekten temenni ediyorum.”