Son dönemdeki olayların, ‘vahim’ sonuçlar doğuracak karanlık bir tablonun işaretleri olduğunu belirten Bahçeli “Milletvekilliği şartlarını taşımayan bir kişinin adaylığını seçim öncesi iptal etmeyen YSK sorumlu ve basiretli davranmamıştır” dedi. 

Kaos için malzeme 
YSK’nın Hatip Dicle vetosuyla başlayan tartışmalara ilişkin dün yazılı açıklama yapan MHP lideri Bahçeli, 24. dönem Meclis çalışmalarının tartışmalı kararlar ve şiddet çağrılarının gölgesinde gergin bir ortamda başladığını söyledi. Bu durumun her yönden endişe verici olduğunu vurgulayan Bahçeli, “Bu konulardaki hukuki ve siyasi meşruiyet tartışmalarında ipin ucunun kaçtığını, bütün ölçülerin kaybedildiğini esefle izlemekteyiz” görüşünü dile getirdi. 

Zamanında görev ve sorumluluklarının gereğini yapmamakla suçladığı YSK’nın bugünkü tartışmaların yolunu açtığını kaydeden Bahçeli, “YSK, şiddet ve kaos ortamı yaratmak isteyenlere malzeme vermiştir. Tehditler Türkiye’yi çok vahim sonuçları olacak karanlık bir dönemin beklediğinin habercisidir. Siyasi tahriklerde bulunmak ve sokak gösterileriyle şiddete başvurmak hepimizin altında kalacağı bir felakete davetiye çıkarmak olacaktır” dedi. Bahçeli herkesi gerginlikten kaçınmaya çağırdı.