MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Isparta Belediyesi'nin temel atma töreni ve açılışlarına katıldı. Burada partililere ve halka seslenen Bahçeli, hükümete yüklendi.

Araştırması yerine oluşturma gayretinde
8 yıllık AK Parti iktidarında ülkenin iyi yönetilemediğini savunan Bahçeli, kamuoyunda yapılan anketlerde Türkiye'nin sosyal ve ekonomik sorunlarında Millet ve devletin bekasının birinci sırada, bölücü terörün ikinci ve işsizliğin de üçüncü sırada yer aldığını, bunları yolsuzluk, yoksulluk, asayişsizlik gibi sorunların izlediğini hatırlattı. Bu sorunlara karşı hala anketlerde AK Parti'nin yüzde 40 önlerde olduğunun bahsedildiğini söyleyen Bahçeli buna bir anlam veremediklerini, kamuoyu araştırması yerine kamuoyu oluşturma gayretinde olunduğunu ileri sürdü. MHP lideri Erdoğan'ın ülkesinde zor durumda kalan Lübnan Başbakanı'na yardım etmeye çalışmasını da Şimdi dert sana mı düştü sayın Başbakan" sözleriyle eleştirdi.

Lübnan'da da Başbakanı kurtar
Bahçeli şöyle devam etti: "Memleket yanıyor, CMK 102. maddesinde bir hata işliyorsun, onu uygulamak durumunda kalan Yargıtay 9. Ceza Dairesi karar alıyor. Hizbullah denilen terör örgütü dışarı çıkıyor ve akşamları gelip imza atacaksınız diyor. 10 yıl içerde kalmış, müebbet hapis cezası almış kişiden kuzu kuzu gelip, karakolda imza atmasını bekleyeceksiniz. Aradan 24 saat geçmeden, bunlar imzaya geliyorlar mı diye bir bakıyorlar, imza yok. Peki kendileri orada mı diye bakıyorlar kendileri de yok. Memlekette sen ceza alan adamı çıkar, ülkenden kaçır, Lübnan'da da Başbakanı kurtar. Bu nasıl iştir Sayın Başbakan, bu nasıl iştir değerli AK Parti'liler."

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a birilerinin görev verdiğini ve bu görevin büyük Ortadoğu projesinin eşbaşkanlığı olduğunu belirten Bahçeli, Erdoğan'ın eşbaşkanlığını çok benimsediğini ifade etti. Bahçeli, "Eşbakanlığını o kadar benimsemiş ki, Lübnan'da dostu Harari'nin Başbakanlıktan düşmesi Başbakan'a dert oluyor da, bölücü terör, Hizbullahın kaçışı, yoksulluk, yolsuzluk, işsizlik, sana dert olmuyor. Hariri'yi kurtarıyorsun da bu ülkedeki Hamza'yı, Hasan'ı, Hayrettin'i niye kurtarmayı düşünmüyorsun" dedi.

Koalisyon düşüncemiz yok
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, MHP'nin hiç bir siyasi partiyle koalisyon düşüncesinin olmadığını söyledi.

Ziyarette gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Bahçeli, bir gazetecinin, CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin'in CHP ile MHP'nin bir koalisyon kurabileceği yönündeki ifadeleri ile ilgili sorusuna MHP'nin tek başına iktidar olmayı hedeflediğini söyledi.

MHP olarak 28 Ocak'ta seçim beyannamesinin iktidar hedefi doğrultusunda kamuoyula paylaşacaklarını anlatan Bahçeli, hiçbir partiyle koalisyon düşünmediklerini ve 12 yıllık bir dönem için iktidara talip olduklarını aktardı.

Bahçeli, "Adalet ve Kalkınma Partisi'nin ülkemiz açısından ortaya koymuş olduğu tahribatın onarılması, Türkiye'nin toparlanması, tekrar bin yıllık kardeşliğimizin yaşatılması, milli devletin, üniter yapının ve anayasal kurumların korunması yolunda bir gayret gösterilmesi için birinci dönem toparlanma ve onarım dönemi olarak kabul edilmektedir. 24'üncü dönem Milliyetçi Hareket Partisi'nin 12 yıllık iktidarının başlangıcı olacaktır" diye konuştu.

Bu düşünceye katılmıyoruz
MHP'nin bir başka partiyle koalisyon düşünmesinin söz konusu olamayacağını ifade eden Bahçeli, "Sayın Gürsel Tekin Bey, CHP'nin yeni yönetim anlayışı çerçevesinde çok konuşan bir genel başkan yardımcısıdır. Herhalde sözün bittiği yerde yeni bir söz söylemek için bunu söylemiş olabilir. Bu düşünceye katılmadığımızı biz burada kesinlikle ifade ediyoruz. MHP'nin değil CHP'yle hiçbir siyasi partiyle koalisyon düşüncesinden hareketle çalışmasını sürdürdüğünü ifade etmek MHP'ye bir hakaret olur" dedi. (aktifhaber)