Normalleşme süreci şart. Bunun da yolu millet iradesine müracaat etmektir” diyerek erken seçim istedi. Devlet Bahçeli, zam yağmuruna da ateş püskürdü.

Bahçeli erken seçim istedi

Bahçeli, “İki buçuk yıl önce, AKP"nin arkası gelmeyen vaatlerine verilen millet desteğinin devam edip etmediğinin sınanmasının zamanı gelmiştir” dedi.
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 2010 yılının ilk Meclis grup toplantısında konuştu. Türkiye"nin bugün bir ateş çemberinden geçtiğini, devlet ve millet olarak bir beka sorunuyla yüz yüze olduğunu dile getiren Bahçeli “Maruz kaldığımız suikastın hedefi, Türkiye"nin milli birliği ve kardeşliğidir. Türkiye"yi etnik tuzakların içine çekmek isteyen küresel oyunun ve işbirlikçi aktörlerin niyeti ortaya çıkmıştır. Bu sinsi oyunun amacı, Türkiye"yi kimlik tahrikleriyle kavga ve iç çatışma ortamına çekerek geleceğini karartmak ve dönüşü olmayan bir husumeti milletimiz içinde uyandırmaktır” diye konuştu. Yeniden yazılacak anayasa ile milli ve üniter devlet yapısının düzenlenmek istendiğini, sözde siyasi çözüm adı altında bölücülüğün siyaseten önünün açılacağını kaydeden Bahçeli, “Bıçak kemiğe çoktan dayanmıştır. İçine sürüklendiği bu ağır şartlar karşısında, milli bir seferberlik ruhuyla harekete geçmek her Türk vatandaşının kaçamayacağı tarihi bir görev ve sorumluluktur” dedi.

Milli seferberlik görevdir

Erken seçim isteyen Bahçeli şunları kaydetti: “Bu garabetin bir an önce son bulması ve yeni bir onarım ve normalleşme sürecinin başlaması Türkiye"nin artık en öncelikli meselesidir. Bunun yegane ve meşru yolu bellidir, o da millet iradesine müracaat etmektir. İki buçuk yıl önce, AKP"nin arkası gelmeyen vaatlerine verilen millet desteğinin de devam edip etmediğinin sınanmasının zamanı gelmiştir.” Konuşmasında ekonomideki gelişmeleri de değerlendiren Bahçeli, AKP hükümetini "başını kuma gömmekle"ve sorunları inkar etmekle suçladı. Bahçeli şunları söyledi:

Zamlara tepki

“Yeni yılı karşıladığımız bugünlerde, yapılan anormal zamlar, fahiş vergi artışları önümüzdeki süreçte insanımızın hayat şartlarının daha da ağırlaşacağını kanıtlamıştır. Ahlaken sorunlu ekonomi politikaları sonucunda zamlar sel gibi hanelere akmış aziz millet fertleri yeni yılın ilk gününe, bir gün öncesine kıyasla daha yoksul olarak girmiştir.” Hükümetin memura ve asgari ücretliye verdiği zammı eleştiren Bahçeli, “Bunun neresinde çalışanı gözeten bir bakış ve anlayış vardır? Kuldan utanmayan bu siyaset algısının Allahtan"da mı korkusu kalmamıştır?” dedi.(yeniçağ)