MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, ekonomideki gidişat hakkında değerlendirmelerde bulunurken "Ülkemizin durumu parlak sayılamayacaktır. İslam aleminin büyük bir kesimi yoksullukla savaşıp, sağlık hizmetleri, temiz su ya da düzenli elektriği bulunmaya gecekondu mahallelerine tıkışmışken, küçük bir kaymak tabaka yeraltı ve yerüstü zenginlikleri sömürmektedir. Artan eşitsizlikler alarm zili çalmaktadır. İnsan onurunun çiğnenmesi, insani kazanımlarım çürümeye bırakılması, karamsar bekleyişleri tırmandırmaktadır" dedi. 

Partisinin grup toplantısında konuşan Bahçeli'nin  açıklamalarından satır başları şöyle:

"Manisalı kardeşlerimize geçmiş olsun dileklerimi iletiyor, parti olarak her zaman yanlarında olduğumuzu özellikle belirtmek istiyorum. Rabbimden ülkemizi doğal olan ya da olmayan tüm felaketlerden korumasını niyaz ediyorum.

"Artan eşitsizlikler alarm zili çalmaktadır. İnsan onurunun çiğnenmesi, insani kazanımlarım çürümeye bırakılması, karamsar bekleyişleri tırmandırmaktadır. Gerilimler insanlığı adeta darboğazlara sürüklemektedir. Sorunlar ağırlaşmakta, içinden çıkılmaz hale gelmektedir. Herkesin göründüğü gibi olmaya veya olduğu gibi görünmeye ihtiyacı vardır. Tutarlı olmak budur. Ahlaklı olmak da bunu gerektirecektir. Maneviyatımızın hisarları delik deşik olmuşsa, kısa ömrümüzde anlaşmazlık ve cepheleşmelere yakamızı kaptırmışsak mutlaka bir yerlerde vahim bir hata var demektir. Onu bunu çekiştirmekten kimse vazgeçmez, bundan da çekinmez. Kul hakkı denir, yetim malından bahsedilir fakat bunlar sözde kalır, nitekim refakat ve riayet eden çıkmaz.

"Kaymak tabaka yeraltı ve yerüstü zenginlikleri sömürmektedir"

"Geldiğimiz bu aşamada bunları konuşmaktan daha fazlasını yapmalıyız. İmanımızın kutlu ve kuşatıcı buyruğuna daha çok kulak vermeliyiz. İnandığımız gibi yaşamaktan başka seçeneğimizin olmadığını bilmeliyiz. İslam aleminin yeni bir diriliş ruhu ile üzerindeki ölü toprağı atması kaçınılmaz bir zarurettir. Ülkemizin durumu da parlak sayılamayacaktır. İslam aleminin büyük bir kesimi yoksullukla savaşıp, sağlık hizmetleri, temiz su ya da düzenli elektriği bulunmaya gecekondu mahallelerine tıkışmışken, küçük bir kaymak tabaka yeraltı ve yerüstü zenginlikleri sömürmektedir. Ne olmuş da İslam dünyası birbirine düşmüştür? Terörizm ne olmuş da kamp kurmuştur?"

"Riyad yönetiminin ABD ile kılıç dansı..."

"Riyad yönetiminin ABD ile kılıç dansı eşliğinde 110 milyar dolarlık silah anlaşması hangi mantık sonucudur. ABD Başkanı'nın 'Benim için rejimler önemlidir' sözünün adresi neresidir. Petrol kuyularından dolar çıktı ama insanlık o kuyulara gömüldü. Yerin altı, yerin üstüne çıkarıldı, yerin üstü de yerin altına sokuldu. En kötüsü de İslam'ı kullanan, yüce dinimizi emellerine alet etmeye kalkan terörün varlığıdır. İslami terörden bahsetmek uydurmadır.

"Gaflet ve hizmet yolundan çıkarak tokalaşmaya ihtiyaç vardır" 

"Terörizm insanlığın inkarı, ihanet cephesidir. Rahmet ve bereket ayı ramazanda bu gerçekler üzerinde mutlaka düşünülmeli, gerekirse bir özeleştiri yapılmalıdır. Maneviyatımızı sarsan tehditlerle mücadele etmezsek çok sürmez, çöküş mukadder olacaktır. Gaflet ve hezimet yolundan çıkarak tokalaşmaya ihtiyaç vardır. Ramazan ayı aç ve susuz kalma, ya da diyet yapma ayı değildir. Ramazan Kur'an ayı, kardeşlik halkalarını güçlendirme zamanının adıdır. Allah'tan niyazım, dualarımız, tuttuğumuz oruçların kabulüdür. Bir ve beraber olmayı denemeli, başarmalı, karanlık çevre ve çehrelere şamarı indirmeliyiz.

"Buazizi'nin kendini yakması Kuzey Afrika ve Orta Doğu'yu ateşe vermiştir"

"17 Aralık 2010'da seyyar satıcı Tunus'lu Muhammed Buazizi'nin kendini yakması Kuzey Afrika ve Ortadoğu'yu da ateşe vermiştir. İsyan duyguları uyanmış, devrimler doğmuştu. Ruhunu ipotek ettiren kişi ya da toplumlarda ortak aklın olmayacağı, olmayan bir şeyden de medet umulmayacağı bir tarih gerçeğidir. Ortadoğu'da şu anda ortak akıl yoktur. Akıl olmayınca irade bulunmayacaktır. Ortadoğu emperyalizmin her türlü tehdidine açık ve korumasız durumdadır. Terör örgütleri komşu coğrafyalara demir atmış, risk ve belirsizliklere çengeli takmıştır."