Bahçeli, Öcalan’ın idamı konusunda MHP’yi suçlayan Başbakan Erdoğan’a sert tepki göstererek, "9 yıldır sen niye asmıyorsun? Köşk'e idamın kalkmasını savundun. Bizi şerefsizlikle suçladın, şeref meselesinde sen sınıfta kaldın” dedi.

Bahçeli, aşırı sıcaklar nedeniyle birçok vatandaşın baygınlık geçirdiği Mersin mitinginde, Erdoğan’a "idam" yanıtı verdi. Bahçeli, şunları söyledi:

 

EV HAPSİ AKP’NİN GİZLİ GÜNDEMİ

AKP’nin gitme vakti gelmiştir ve gitmelidir. Üçüncü dönemi ülkemiz için bir karanlık dönem olur, felakete sürükleniş olur. Yeni Türkiye, yeni anayasa safsatasıyla bölünen bir Türkiye ile karşı karşıya Allah muhafaza kalabiliriz. Onun için AKP’nin birçok konuda milletimizi aydınlatması lazım. Her konuda yalan söylüyor, iftira atıyor. Kalkmış şimdi AKP’nin yeni anayasası ile İmralı canisine ev hapsi ve ileride de genel affı, gizli gündem olarak tutanlar, bunun açığa çıkmasıyla hemen panik yaşıyor; ama birilerinin söylediğine değil, MHP’nin sorusuna cevap vermekten kaçınarak işi yine şeref ve şerefsizlikle ilişkilendiriyor. Geçen defalarda da 'Siz bunlarla görüşüyorsunuz, bunlarla müzakere değil mütakere içerisindesiniz ve bunların her dediğini yapacak duruma geldiniz' dediğimizde, 'Kim görüşüyor diyorsa onlar şerefsizdir' demişti. Sonradan görüştüğünü kendi açıkladı, şeref meselesinde sınıfta kaldı. 

ANLAŞACAĞINA NİYE ASMIYORSUN?

 Şimdi kalkmış 'o dönemde ben olsaydım asardım' diyor. 'Asamamış olsaydım koalisyondan ayrılırdım' diyor. Peki bunları söylerken 9 yıldan bu yana oradasın, İmralı canisiyle anlaşacağın yerde İmralı’ya giderek niye asamıyorsun? Artık ülkenin bu polemikten de, bu tartışmalardan hiçbir siyasi partinin ayıbını örtmeye gerek yok. Her şey açık. Sayın Başbakan ülkeyi yönetemiyorsun. Ülkeyi kaosa, kargaşaya, kutuplamaya, kamplaşmaya, krize, kavgaya sürükledin. Şimdi ise Türkiye’yi toparlayamıyorsun. Herkes atı alan Üsküdar’a geçmiş gibi siyasallaşma süreci hızlanmış, kime ne söz vermişsen şimdi onu yapmaya mahkum ve mecbur kalmışsın. Bunu kendi kendine kara kara düşünüp bir çıkış bulacağın yerde, MHP’yi suçlamanın, iftira atmanın bir gereği yoktur.