İSTANBUL"da Bahçeşehir Üniversitesi"nin Beşiktaş"taki kampusunda çarşamba gecesi toplanan 30 kadar işadamı MHP lideri Devlet Bahçeli"yi dinliyor. Bahçeli açısından bu tür bir toplantı ilk.

Zaten kendisi de konuşurken, 11 yıldır (genel başkan seçildiğinden bu yana) kullanmadığı fırsattan söz ediyor. İş dünyası ile geç buluşmasından dolayı özeleştiride bulunuyor.

Bahçeli"nin Genel Sekreter Cihan Paçacı ile birlikte katıldığı yemekli toplantıda işadamları karşılarında önyargılarına hiç uymayan bir lider profiliyle karşılaşıyor.

"Bizi yanlış tanıyorsunuz, medyada fazla yer bulamıyoruz" tespitini paylaştığı konuşmasında Bahçeli iş dünyasına iki önemli mesaj aktarıyor:

1) MHP, AB karşıtı olarak tanınıyor. Tamamen yanlış. AB hedefi devlet politikasıdır. MHP olarak tek istediğimiz onurlu duruş ve AB"nin çifte standart uygulamaması,

2) Serbest pazar ekonomisine bağlıyız. Zaten artık savaşlar ordularla değil ekonomi ve işadamlarıyla kazanılıyor. Ülkeler, müteşebbisleriyle tanınıyor, ünleniyor.

Bahçeli"nin sakin gücü işadamlarını etkiliyor. Öyle ki Reysaş"ın sahibi Durmuş Döven, Bahçeli"ye geç kalmış bu randevu için sitem ederken, "MHP olarak elinizde nükler güç var, ama kullanmıyorsunuz" demekten geri kalmıyor.

MHP"li Meclis Başkanvekili Meral Akşener"in lideri adına davet ettiği işadamları arasında şu isimler göze çarpıyor: Necati Kurmel, Nejat Eresin, Enver Yücel, Mehmet Ali Aydın, Yüksel Mermer.

Bu davet bir ilk; ama son olmayacağı kesin gibi... Çünkü MHP şu gerçeğin farkında:

Dileriz ve umarız olmaz; ancak AKP yakın bir tarihte kapatılırsa...

İş dünyası siyasette güvenilir bir muhatap arayacak.

MHP yeni açılımıyla iş dünyasına seçenek oluşturmayı amaçlıyor.

[email protected]

(Hürriyet)