Gaziantep"in İslahiye İlçesi"nde köy muhtarının evine düzenlenen silahlı saldırıda 2 kişi öldü, 12 kişi yaralandı. Eski muhtarın oğlu ile yeğeninin yaptığı iddia edilen saldırı sonucu 8 kişi gözaltına alınırken, gerginliğin arttığı köyde yeni bir olay yaşanmaması için geniş güvenlik önlemi alındı.


Olay, dün akşam Yukarıbilenler Köyü"nde meydana geldi. 29 Mart yerel seçimlerinde köye muhtar seçilen 45 yaşındaki Hamit Yıldırım, evinde akrabalarına iftar yemeği verdi. Yemek sonrası bahçeye çıkan Yıldırım ailesi ve misafirlerinin üzerine evin iki yanından yaylım ateşi açıldı. Dakikalarca süren ateşin ardından saldırganlar olay yerinden kaçarken, bahçe kan gölüne döndü.

Mermilerin isabet ettiği Hüseyin (58), Fatma (51), Hatice (48), Cemal (43), Ersin (26) Ömer (15), Bestami (14) ve Şehmuz Yaşar (9) ile Hüseyin Vural (45), Haydar (44), Mehmet (37), Şevket (15), Murat (15) ve Nursel Yıldırım (13) çeşitli yerlerinden yaralandı. Yerde yatan yaralıların yardımına komşuları yetişti.

Çağrılan ambulansla yaralılar, İslahiye Devlet Hastanesi"ne götürüldü, buradaki ilk müdahalelerinin ardından da Gaziantep Avukat Cengiz Gökçek ve 25 Aralık Devlet hastaneleri ile Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi Şahinbey Araştırma ve Uygulama Hastanesi"ne sevk edildi. Tedaviye alınan yaralılardan Şevket Yıldırım ve Şeyhmus Yaşar, doktorların tüm çabasına karşın kurtarılamadı.


Olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlatan jandarma ekipleri, 8 kişiyi gözaltına aldı. Jandarma, olayların büyümemesi için köyde yoğun güvenlik önlemi alırken, Gaziantep Emniyet Müdürü Halil Yılmaz da hastanelere giderek yaralılar hakkında bilgi aldı.


Olay yerinde çok sayıda boş kartuş bulunurken, saldırıyı eski muhtarın adı açıklanmayan 14 yaşındaki oğlu ile yeğeninin yaptığı iddia edildi. Aralarında muhtarlık seçiminden dolayı husumet bulunun iki ailenin, daha önce de birkaç kez kavga ettikleri belirtildi. / DHA