Bahçe Bitkileri Bölge Bilgi Alışverişi Toplantısına İzmir, Manisa, Denizli, Çanakkale, Muğla, Aydın ve Balıkesir Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlükleri personeli katıldı. Toplantıda Meyilli Arazilerde Badem Bahçesi Tesisinin Hasat Mekanizasyonu ve Toprak Koruma Açısından Planlanması, Fıstık Çamı Yetiştiriciliği, Zeytin Karasuyunun İncir Verim ve Kalitesine Etkileri, İklim Değişikliği Sürecinde Kocadere Havzası Max. Min. Ve Ort. Hava Sıcaklıkları ile Yağış Dizilerinde Gözlemlenen Değişiklikler ve Eğilimler; Arıtılmış Atıksuların Sulamada Kullanımı, Bazı Soğanlı Süs Bitkilerinin Saksı Bitkisi Olarak Yetiştiriciliği konularında sunumlar yapıldı. Zeytin konusunda bir panel gerçekleştirildi.

Tarımsal Yeniliklerin Yaygınlaştırılması Projesi kapsamında Ege Tarımsal Araştırma Enstitüsü’nün geliştirmiş olduğu biber çeşitlerinin tanıtımı için sebze tarla gününün düzenlenen toplantıya Aydın’dan Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Salih Köksal’ın da yer aldığı teknik personeller katıldı.

Bahçe bitkileri ile ilgili konularda bilgi alışverişinde bulunulan Bahçe Bitkileri Bölge Bilgi Alışverişi Toplantısı, Eğitim Yayım ve Yayın Dairesi Başkanlığından Haluk Baliç’in Bölge Bahçe Bitkileri Bölge Bilgi Alışverişi Toplantılarının İçeriği ve Yeniliklerin Yaygınlaştırılması projesi hakkında bilgi vermesi ile sona erdi.

 

 aydinpost-twitter.png aydinpost-facebook.png