Aniden artan sıcakların vatandaşlarda yorgunluk ve bitkinlik şikayetlerinin arttığı bildirildi. Vatandaşlar park ve bahçelerde uyumaya başladı...

Aydın'da, hava sıcaklıklarının aniden artmasıyla birlikte, vatandaşlarda yorgunluk ve bitkinlik şikayetlerinin arttığı bildirildi. Özellikle park ve bahçelerde bazı vatandaşların uyuyup kalması dikkatlerden kaçmadı.
Aydın İl Sağlık Müdürlüğü, bahar yorgunluğu konusunda vatandaşları uyararak, yorgunluğun giderilmesi için yağlı yiyeceklerden uzak durulmasını, meyve ve sebze tüketiminin arttırılmasını tavsiye etti. İl Sağlık Müdürü Mehmet Çobanoğlu, bahar aylarında insan metabolizmasında oluşan değişikliklerin yorgunluk getirdiğini, havanın ısınmasıyla birçok kişide halsizlik, yorgunluk, eklem ağrıları, uyku isteği gibi ortak şikayetler görüldüğünü belirtti.
Bu tür şikayetlerin ve aşırı uyku isteğinin bahar yorgunluğuna bağlı olduğunu belirten Çobanoğlu, "Pozitif ve negatif değerde iki tür iyondan, pozitif olanlar arttıkça vücuda zindelik gelir. Negatif yüklü iyonların artması ise yorgunluk, halsizlik ve gerginliklere sebep olur. Özellikle havadaki elektrik yükünün yoğun olduğu şehir merkezlerinde bu tür şikayetler daha sık yaşanır” dedi.
İl genelinde son bir hafta içerisinde yaklaşık 10 santigrat derece artan hava sıcaklıkları hayatı olumsuz etkiledi. Özellikle astım ve kalp rahatsızlığı olan vatandaşların aniden artan sıcaklardan olumsuz etkilendiği bildirildi. Aydın merkez ve ilçelerde ise yaz sıcaklarını fırsat bilen vatandaşlar sahil bandında uyumanın keyfini çıkardılar. (iha)