Söke"nin geleceği olarak görülen Söke Fakülte binasının yapımına öncülük eden Söke Eğitim Vakfı (SÖKEV)"na yapılan kurban bağışlarından 10 bin TL civarında kaynağın Söke Fakülte binasına aktarılacağı öğrenildi.
Yapımına Söke"nin Yenikent Mahallesi"nde bulunan arazide devam edilen Adnan Menderes Üniversitesi"ne bağlı Söke Fakülte binası inşaatının önümüzdeki günlerde kaba inşaatı tamamlandı. SÖKEV tarafından teslim alınacak kaba inşaatta, bundan sonraki süreçte ince işçilik adı verilen uygulamaya geçilecek. Tesisatın ve zemin kaplamalarının yapılacağı Fakülte binasına yapılacak her katkının çok önemli olduğu vurgulanıyor. Bugüne kadar çeşitli siyasi parti, sivil toplum kuruluşları ve şoför camiası tarafından yapılan irili ufaklı katkıların devam etmesi gerektiği belirtilirken; Sökeli hayırseverlerin uzatacağı eller bekleniyor.
Kurban bağışı kampanyasına Sökelilerin gösterdiği ilgiden dolayı mutlu olduklarını ifade eden Söke Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Toyran; “Fakülte binasına yapılacak her katkı çok önemli. Gerçekleştirilen kampanya ve katkılar Sökelilerin Fakülte konusunda ne kadar kararlı ve istekli olduklarının göstergesi. Bu kararlılık ve elbirliğinin devam etmesini diliyor. Destek veren ve bundan sonra verecek olan herkese teşekkür ediyoruz” dedi.
Fakülte binasının yapımında gönüllü kuruluşların katkılarıyla kısa zamanda önemli yol kat edildiğini belirten Süleyman Toyran; asıl bundan sonraki süreçte yapılacak katkıların önemli olduğunu sözlerine ekledi. / iha