“Kanınızı sivrisineklere değil Kızılay'a bağışlayın hayat kurtarın” sloganıyla Çeşme'den Türkiye turuna başlayan Kızılay TIR'ı, 7 Eylül'e kadar devam edecek tur kapsamında iki gün Didim"de kaldı. Altınkum sahilinde gerçekleştirilen Kan bağışı akşam saat 17:00 ila 23:00 saatler arasında gerçekleştirildi. Türk Kızılay"ı Didim Şubesi öncülüğünde gerçekleştirilen kan bağışına ilçemizdeki sivil toplum örgütleri de destek verirken, İlçemizde yaşayan Engelliler de kan bağışı kampanyası da katıldı.
Didim Turizm Derneği, Didim Engelliler Derneği, Çocuklar Ağlamasın Derneği, ADÜ Toplum Gönüllüleri ve Özel Çağrı Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi öğrencileri de kan bağış kampanyasına destek verirken, Kan bağışı esnasında Türk Kızılay Şube tarafından organize edilen etkinlikte bir grup genç son günlerin modası Kolbastı oyununu oynadı. Oynanan oyuna sahilde bulunan vatandaşlarda alkışlarla destek verdi.
Kan bağışına ilginin yoğun olduğu görülürken Türk Kızılay Didim Şube Başkanı Osman Zeki İsmailoğlu “16 Haziran–7 Eylül 2009 tarihler arasında sürecek kampanya çerçevesinde Kızılay"ımızın Tırı 2 gün Didim"de olacak. Tam donanıma sahip aracımızla kan bağışı alımları yapılıyor. Ayrıca kan bağışına ilçemizdeki bazı sivil toplum örgütleri destek verdi. Engellilerimiz bu kampanyada yer aldı. Kol bastı ekibimizle halkımızın etkinliğimizde buluşturmayı sağladı. Gördüğümüz ilgiden memnunuz. Özellikle yerli turistlerimiz katkısı çok, önümüzdeki günlerde bu kampanyalarımız devam edecek” dedi.
16 Haziran'da Çeşme'de başlayan Kızılay'ın kan bağışı kampanyası, Ege, Akdeniz ve Marmara'nın çeşitli il ve ilçelerindeki kampanyaların ardından 7 Eylül'de İzmir fuar alanında sona erecek