Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, ''Yıllarca bu ülkede kimileri demokrasi, modernlik diye nutuklar attı ama insanların gecekondularda, köhne evlerde, ısınamadan, suya kavuşamadan yaşamasına da göz yumdu. Onlar, 'Atam izindeyiz' derken sadece izne çıkmayı anladılar'' dedi.

Bağış, Başakşehir Belediyesi'nce, TOKİ Kayaşehir Ticaret Meslek Lisesi bahçesinde düzenlenen iftar sonrası etkinliğine katıldı.

Burada konuşan Bağış, ramazan coşkusunu Başakşehirlilerle yaşamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Başakşehir'in, yapılan hizmetlerle Türkiye'nin AB standartlarının üzerindeki yerleşim bölgelerinden biri olduğunu kaydeden Bağış, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Çok şükür Başakşehir, sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı yaptığı dönemdeki vizyonunun eseri olan bu ilçe, yükselen bu binalarla, bu modern konutlarla, gerçekten Türkiye'nin gözünün nuru, Türkiye'nin gurur kaynağı oluyor. Yıllarca bu ülkede kimileri demokrasi, modernlik diye nutuklar attı ama insanların gecekondularda, köhne evlerde, ısınamadan, suya kavuşamadan yaşamasına da göz yumdu. Onlar, 'Atam izindeyiz' derken sadece izne çıkmayı anladılar ama bizler sizlerin gerçekten demokratik, laik, sosyal hukuk devletine yakışan konutlarda yaşayabilmeniz için sadece burada 17 bin, Türkiye genelinde 450 bin konutu tamamladık.''

Cumhuriyet tarihi boyunca Türkiye'de 6 bin kilometre karayolu yapıldığını ancak AK Parti Hükümeti döneminde bunun üzerine 16 bin 500 kilometre yol yapıldığını ifade eden Bağış, ''2023'e kadar bir 16 bin kilometre daha tamamlayacağız. 500 bin yeni konut daha yapacağız. Allah'ın izniyle Türkiye'yi 26. büyük ekonomi olarak devraldık, bugün 16. en büyük ekonomi haline getirdik ama bize ilk 10'a girmek yakışır. Yapar mıyız? Yaparız Allah'ın izniyle. Yeter ki el ele verelim. Yeter ki birbirimizi sevelim. Yeter ki yaratılanı yaradandan ötürü sevmeyi emreden inancımızın gereğini yerine getirelim'' diye konuştu.

Türkiye'nin genç nüfusu ve doğal kaynaklarıyla ulaşamayacağı hiçbir hedefi olmadığını kaydeden Bağış, ''Artık genç nesli eğitimle çok daha güçlü hale getiriyoruz. Eskiden ülkenin bütçesinin en büyük payı Milli Savunma Bakanlığı'na, tanka tüfeğe harcanırdı ama son 9 yıldır bütçenin en büyük kalemi Mili Eğitim Bakanlığı'na gidiyor. Eğitime yatırım yapıyoruz. Biz çocuklarımıza ücretsiz ders kitabı vereceğimizi söylediğimizde buna inanmayanlar, şimdi tablet bilgisayar vereceğimizi söylediğimizde, 'Adamlar yapar' diyorlar'' ifadelerini kullandı.

Bağış, Atatürk'ün hedef gösterdiği çağdaş uygarlık seviyesinin üzerine çalışılarak çıkılabileceğini vurgulayarak, ''Çalışarak çıkıyoruz, çıkmaya devam edeceğiz. Arkamızda siz varsınız. Biz hep sizlere güvendik, Allah'ın izniyle sizlerle birlikte bu ülkeyi çok daha aydınlık yarınlara beraber taşıyacağız'' dedi.

Etkinlikte, Urfa Sıra Gecesi ekibinin müzik dinletisinin yanı sıra ''Karagöz'den Avrupa Birliği dersi'' isimli gölge oyunu sergilendi.


Kaynak: AA