Yapılan zamlar nedeniyle bir çok öğrenci ve velinin zora düştüğünü kaydeden Aksakal DSP olarak hem öğrencilerin hem de velilerin haklarını savunacaklarını söyledi.
Konuyla ilgili açıklama yapan DSP Genel Başkan Yardımcısı Önder Aksakal “Yeni bir öğretim yılı daha geldi çattı. Üniversitelerimizin bir çoğunda kayıtlar Eylül ayında başlayacak. Veliler şimdiye kadar çocuklarının üniversiteye girip-giremeyeceği kaygısını taşırken şimdi de üniversiteye girmeye hak kazanan çocuğunun okul masraflarının altından nasıl kalkacağını kara kara düşünmeye başladı bile. Üniversitelerde öğrenci harçlarına yapılan zamlar yetmezmiş gibi Kütahya Dumlupınar Üniversitesine kayıt koşullarını öğrenmek üzere giden öğrencilerden "bağış" adı altında para ödemeleri istendiği duyumlarını alıyoruz. Bu çok büyük bir haksızlıktır, insafsızlıktır” dedi.
Ülkenin içine sürüklendiği bu ekonomik kriz ortamında insanlar günlük geçimlerini nasıl sağlayacaklarının hesabını yaparken, "bağış" adı altında para istenmesini kimsenin kendilerine izah edemeyeceğini ifade eden DSP Genel Başkan Yardımcısı Önder Aksakal “Bu duyumlarımız YÖK Başkanlığınca da teyit edilmektedir. YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan imzasıyla yayınlanan 24 Austos 2009 tarihli genelgede de “…yapılmakta olan yeni öğrenci kayıtları sırasında… öğrenim katkı bedeli haricinde çeşitli adlar altında ücret talep edildiği anlaşılmıştır” denilmektedir. Genelge ile Üniversite Rektörlerine “…kayıt için öğrencilerden her ne ad altında olursa olsun mevzuat dayanakları olmayan hiçbir ücretin istenmemesi” talimatı verilmiştir. Geçim sıkıntısının had safhada olduğu, işsizliğin bir kabus gibi çöktüğü bir ortamda Üniversitelerimizin bu uyarıyı da dikkate almasını diliyoruz. Ayrıca Demokratik Sol Parti olarak,eğitim-öğretim hakkını ortadan kaldıracak nitelikteki bu gibi kanunsuz uygulamaların takipçisi olacağımızı buradan açıkça kamuoyuna beyan ediyoruz” ifadelerine yer verdi.