Oy sayımına hemen başlanacağını belirten seçim yetkilileri ilk sonucun ülkedeki en az nüfuslu seçim bölgesi (17,515) olan Orkney’den, Türkiye saati ile 3:30’da geleceğini düşündüklerini açıkladı. 
 
Oy sayımının Türkiye saati ile sabah 8:30-10:30 arasında tamamlanacağını tahmin ettiklerini belirten yetkililer resmi sonuçların seçim kurulu başkanı Mary Pitcaithly tarafından açıklanacağını duyurdu.
 
CAMERON ULUSA SESLENECEK
 
Referandum sonucunun açıklanmasının hemen ardından sonuç ne olursa olsun İngiltere Başbakanı David Cameron’ın “Ülkeyi sakinleştirmek ve güven ortamı yaratmak” amacıyla BBC ekranlarından ulusa sesleneceği açıklandı.
 
REFERANDUM’DA TUTUKLANANLAR ARASINDA 67 YAŞINDA BİR KADIN VAR
 
İskoçya’da referandum neredeyse tamamen olaysız geçti. İskoçya  Polis Federasyonu bazı seçim merkezlerinin duvarlarına “Bağımsızlık yanlısı ve tehditkar” grafitilerin yapıldığını ancak bu vandalizmden sorumlu olan kişinin tutuklandığını ve duvarların sandıklar açılmadan önce yeniden boyandığını açıkladı.
 
Referandum sürecinde tutuklanan bir diğer kişi de 67 yaşındaki Belediye eski çalışanı Mary Rimmer oldu. İskoç polisi konu ile ilgili yaptığı açıklamada Rimmer’ın Glasgow Shettleston Toplum Merkezi’nde kurulan sandıkta bir kadına saldırdığını ve önümüzdeki günlerde olayla ilgili olarak yargılanacağını belirtti. Ayrıca Edinburgh Faifley sokakta bulunan sandıkta da 44 yaşında bir adam saldırı suçlaması ile tutuklandı.