Bağımsız Kütahya Milletvekili İdris Bal ve Burdur Milletvekili Hami Yıldırım Meclis basın kapısında açıklama yaparak, Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'nu destekleyeceklerini açıkladılar. Bal, İhsanoğlu'nun milletin adayı olduğuna inandıklarını belirterek, "Türkiye, bu cumhurbaşkanlığı seçim sürecinde ciddi sıkıntılar yaşadı. Geçmişte sıkıntılar yaşadı. Günümüzde de Türkiye'nin ihtiyacı olan kutuplaştırıcı bir aday değil, insanları bölücü bir aday değil, demokrasiye, hukuk devletine, normalleşmeye vurgu yapıcı bir adaya ihtiyacımız var. Birçok aday olabilirdi ama CHP'nin ortaya koyduğu, MHP'nin de desteklediği Sayın İhsanoğlu, güzel, ideal adaylardan biridir diye düşünüyorum" dedi.

Bal, "Bu aday, CHP'nin, MHP'nin adayı değil, milletin adayıdır. Çünkü biz millet olarak kutuplaşmadan kaybettik. Bundan sonra da kutuplaşmadan kaybetmemek için normalleşme dememiz lazım. Yeni cumhurbaşkanı herkesi kucaklayabilmeli. Sayın İhsanoğlu'nun doğru bir aday olduğunu düşünüyoruz"diye konuştu.

"CEMAATLE İLİŞKİSİ OLDUĞU" İDDİASI

Yıldırım ise, İhsanoğlu'nun üzerinde uzlaşabilecek bir aday olduğunu kaydederek, "CHP, MHP diğer Meclis dışından partilerin de bu konuda geniş bir uzlaşma sağladığını görmekten de memnuniyet duyuyoruz. Bağımsızlar olarak kendi adımıza, bunun genişleyeceğini de ümit ediyoruz, bu aday üzerinde uzlaşmanın doğru olduğunu, doğru bir adım atıldığını Türkiye Cumhuriyeti'nin, Türk milletinin, bu memleketin geleceği adına doğru bir iş yapıldığını düşünüyoruz. Türkiye'de anayasal düzeni savunacak hak hukuk ve adalet adına bu düzeni savunacak bir Cumhurbaşkanı'na ihtiyaç var" diye konuştu.

Her iki milletvekili de cemaatle ilişkileri olduğu ve bu yüzden İhsanoğlu'na destek verdikleri iddiaları da yalanladı.