Kuşadası Atatürk Meydanı"ndaki “Bağımlı olma, bilgili ol” sloganıyla açılan kitap şenliğinin ilk imza günü etkinliğinin konuğu Ünlü Çocuk Hikayeleri ustası Muzaffer İzgü oldu. İzgü Kuşadası Kitap Şenliği"nde minik hayranları ve sevenleriyle bir araya geldi. Üç saat boyunca kitap şenliğinde hayranlarıyla birlikte olan İzgü, 7"den 70"e tüm sevenleriyle bir araya geldi. İzgü Kuşadası Atatürk Meydan"ında gerçekleşen şenlikte okurlarının aldığı kitapları imzaladı ve okurlarıyla bol bol sohbet etti.
Kuşadası"nda olmaktan ve sevenleriyle bir arada olmaktan mutluluk duyduğunu belirten Ünlü Yazar Muzaffer izgü, “Kuşadası Belediyesi ile BADER"in böyle bir etkinlik düşünmesi çok önemli, Türkiye geneline göre kıyı kentlerinde bulunan madde bağımlılarının sayısı diğer kentlere göre daha fazla buradaki amacımız kitap okutmak kitapların gelirleri Bader"e kalıyor ve onlar da bu maddi destekle ne kadar bağımlıyı kurtarırlarsa bizim için Türkiye için çok önemli bir adımdır. İkinci önemi ise tatil kentlerine gelen vatandaşlarımız sadece denizi kumu ve güneşi düşünüyorlar akıllarına kitap okumak gelmiyor. Bence tatillerde vakit geçirilmek için yapılması gereken en önemli olay kitap okumaktır. Çocukların gelmesi daha çok mutlu ediyor beni” dedi.
Kuşadası"ndaki okuma düzeyini de değerlendiren İzgü “Kuşadası okumayan değil okuyan bir kenttir. Ben içinde yaşadığım için Kuşadası"nın halkını, öğrencisini okullarını bilirim. Ben burada çok okula imza günü için gittiğim her okulda da çocuklar birbirleriyle yarışırlar ve kitaplarımı alıp okurlar ve o yaştan okuma alışkanlığı kazanan bir öğrencinin okuma alışkanlığını kaybedeceğine inanmıyorum” diye konuştu.