Aydın Kuyumcular Odası Başkanı Mehmet Bağcı, altının 2011 yılında da yatırımcı için güvenli liman olmayı sürdüreceğini belirtti.
Bağcı, yaptığı yazılı açıklamada, yaşanan küresel ekonomik krize karşı finansal dünyada olumlu anlamda bir takım adımlar atıldığını, ancak bu adımların krizin önünü almakta yetersiz kaldığını öne sürdü.
Gerek dünya, gerekse ülke çapında yaşanan her türlü belirsizlik, kaos, iç ve dış savaş koşulları, ekonomik ve siyasi kriz ortamlarının, özellikle altın fiyatlarının yükselmesine yol açtığını ifade eden Bağcı, şunları kaydetti:
''2010 yılı Kasım ayı sonu itibariyle yüzde 30 değerlenen ve yatırımcısının yüzünü güldüren altın, 2011 yılında da yatırımcısının yüzünü güldürmeye ve yatırımlara güvenli liman olmaya devam edecektir. Altın'ın ons bazında telaffuz edilen bin 750 - 2 bin dolar fiyatının gerçekleşmesi, yaşanmakta olan mevcut ve potansiyel gerginlik ortamları için yadırganmayacak bir fiyat seviyesi olarak görülmelidir.
Bu beklentiler gerçekleştiği taktirde, altın 2011 yılında da yatırımcı için güvenli liman olmayı sürdürecektir. Yatırım araçları içinde en yüksek getiri sağlayan bir yatırım aracı olmaya devam edecektir.''
Bağcı, altı fiyatlarının satın alma sınırlarını zorlayan yükseliş trendinin, yatırımcıyı sevindirirken, tüketiciyi caydırıcı bir durum yaşattığına işaret ederek, bu durumun Aydın'daki sarrafların durgun ve siftahsız günler geçirmesine neden olduğunu belirtti.