Belediye Başkanlığı seçimlerinde DP ve CHP adaylarına eşit oy çıkması ile ortaya çıkan belirsizlik dünde çözüme kavuşmadı.
29 Mart pazar günü yapılan yerel seçimler sonunda DP adayı Salih Özdemir"e ve CHP adayı Hüseyin Yıldırım"a bin 229"ar oy, AK Parti adayı Akif Pala"ya bin 215 oy, MHP adayı Ünal Yeşil"e de 898 oy çıkarken, SP adayına 21, bağımsız aday Sedat Kumbura ise 12 oy çıkmıştı. 136 oyun geçersiz sayılması üzerine CHP, DP ve AKP ilçe seçim kuruluna itiraz başvurusu yaparak oyların yeniden sayılmasını talep ederlerken, beldedeki partilerden de farklı iddialar adeta havada uçuşmaya başladı.
Bağarası"nda seçim sonuçlarının açıklanmasının ardından; “Ölen dedesinin yerine oy kullanan var, askerden izinli gelen iki kişi oy kullandı, sandık başkanları yanlı davrandı, oyların sayımında evet mührünü simetriği çifte mühür olarak değerlendirildi. Zihinsel engelliler vasilerinin dışında partililerce oy kullandırıldı” şeklinde iddialar ortaya atıldı.
Üç partinin itirazını dikkate alan İlçe Seçim Kurulu Başkanı Tülay Özmen Akkuş başkanlığındaki seçim kurulu dün saat 14.00 de toplanarak yapılan tüm başvuru itirazlarını değerlendirmeye başladı. Edinilen bilgiye göre Yenidoğan, Sazlıköy, Fevzipaşa Mahalle Muhtarlığının itirazlarının da bulunduğu itiraz başvurularının görüşülmesine dün öğleden sonra başlanılırken Bağarası Belediyesi seçimleri ile ilgili itirazın değerlendirilmesine gazetemizin baskıya girdiği saatlerde henüz geçilmemişti. Bağarası seçimlerin ile ilgili oyların yeniden baştan sayılmasının güçlü bir ihtimal üzerinde duruluyor.
Seçim sonucunun netleşmesini bekleyen CHP Bağarası Belde Başkanı Mehmet Taşçı, Demokrat Parti Belde Başkanı Esat Arıcı, Başkan Adayı Salih Özdemir, AKP Belediye Başkan Adayı Akif Pala beraberlerinde partililerle dün gün boyu Söke Adliye önünde sonucu merakla bekledil.