Bağarası beldesinde şiddetli yağış yaşamı olumsuz etkilerken, dağlardan inen yağmur suları Sarp Deresi'nin taşmasına neden oldu. 
     Taşkın nedeniyle belde merkezi ve Yeniköy'deki 100'e yakın konutun bodrum katlarını ve bahçelerini su bastı. Yağışın halen devam etmesi vatandaşlarda tedirginliğe yol açtı. 
     Söke Kaymakamı Mehmet Demirezer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, derelerin doğal yataklarının değiştirilmesi veya doldurulması sonucunda, beldede su baskınlarının yaşandığını belirterek, ''Doldurulan dere yataklarına inşaatlar yapılıyor. Yağışlı bir döneme geçildiğinde, bu dereler kendine geliyor ve can kaybına kadar varan felaketlerle karşılaşılıyor'' dedi. 
     Demirezer, su baskınlarının yaşandığı Bağarası beldesi ve Yeniköy'deki konutlarda Söke Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfının hasar tespit çalışmalarına başladığını ifade ederek, zarar gören vatandaşlara gerekli yardımların yapılacağını belirtti. 
     Bağarası Belediye Başkanı Salih Özdemir de yağışların devam etmesi durumunda, bir felaketin yaşanmasından korktuklarını kaydetti. 
     Derenin taşması nedeniyle Söke-Bağarası karayolunun Yeniköy geçişinde ulaşım kontrollü olarak verilirken, bölgede şiddetli yağış aralıklarla devam ediyor.