Yaralanan 21 askerden Jandarma Er Bayram Yıldırım, tedavi gördüğü GATA"dan taburcu edilerek memleketi Trabzon'un Of İlçesi'ne gönderildi. Uçakla bugün Trabzon'a gelen Yıldırım, ailesi tarafından havaalanında karşılandı. Sağ bacağını dizinden itibaren kaybeden Yıldırım, yaklaşık 25 araçlık konvoyla ailesinin oturduğu Of İlçesi'ne götürüldü. Ailesiyle birlikte sivil hayatında fırıncılık yapan Yıldırım'ın evi ziyaret için gelen akraba ve arkadaşlarıyla dolup taştı.


KESİLEN BACAĞINI TÜRK BAYRAĞI İLE ÖRTTÜ


Tekerlekli sandalyede yaşadıklarını anlatan Bayram Yıldırım, kesilen bacağını Türk Bayrağı ile örttü. Saatlerce teröristlerle çatıştıklarını belirten Yıldırım, şunları söyledi:
“Ben Bayraktepe"de uçaksavar mevzisindeydim. Perşembe günü görüntü alımı başladı ve bu sürekli sürdü. Biz de görüntü alınan bölgeye sürekli ateş ettik. Güvenlik için devamlı devriye atan Jandarma Özel Harekat timi, bu sırada teröristlerin içine düştü. Çatışma orada başladı. Biz de çatışmaya dahil olduk. Saatlerce çatıştık. Mevzideki arkadaşlarımın kimi şarjörlere mermi doldururken, diğerleri çatışmaya devam ediyordu. Çatışma sırasında mevzimize el bombası attılar. Patlama sonucu bir arkadaşım şehit düştü, ben de yaralandım. Daha sonra arkadaşlarımdan ayrılarak sürüne sürüne geri geldim. Yolda takviye gelen askerler beni fark edip kurtardı.”


Yıldırım, “Ben bacağımı kaybettim, ama benden sonra gelen arkadaşlarım var. Bu iş burada bitmedi, devam edecek. Bu vatan kolay kolay kazanılmadı, kolay kolay da kaybedilmeyecek” dedi.