İstanbul Maltepe'de akılalmaz bir dram yaşandı. 25 yaşındaki bankacı Candan Mumcuğ ile 2 aylık bebeği Cemre Naz Mumcuğ, doğalgazlı evlerinde kömür sobasından sızan karbonmonoksit gazından zehirlendi. Mumcuğ ailesi sürekli tüten kömür sobasıyla küçük kızları Cemre Naz'ın ısınmasının zor olacağını düşünerek bir süre önce doğalgaz bağlattı. Ancak aile aldıkları kömür bitmeden doğalgaz masrafı yapmak istemedi ve ellerindeki kömürü kullanmaya başladı. Önceki gün yine kömür sobasını yakan Candan Mumcuğ, minik Cemre Naz'ı uyuttu. Bir otelde muhasebe müdürü olarak çalışan kocası Muzaffer Mumcuğ'la telefonda konuştuktan sonra iki aylık anne sobanın başında uyuya kaldı.

KALBİ HASTANEYE KADAR DAYANAMADI

Akşam saatlerinde eve gelen baba Mumcu, eşinin sobanın yanında yığılmış olduğunu görünce uyandırmaya çalıştı ancak başarılı olamadı. Baba Muzaffer Mumcuğ, hemen durumu 112 Acil Servis'e bildirdi. Olay yerine gelen sağlık ekipleri, anne Candan Mumcu'nun sobadan sızan karbonmonoksit gazından zehirlenerek öldüğünü belirledi. 3 aylık Cemre Naz ise kalp masajı ve suni teneffüs ile hayata bağlanmaya çalışıldı. Kalbi atmaya başlayan Cemre Naz, hastaneye kaldırılırken yolda öldü.

Mumcuğ ailesinin komşuları “Kömür sobasının sürekli tütmesi nedeniyle evlerine doğalgaz bağlatmışlardı. Fazla masraf yapmamak için, kömürleri bitene kadar soba yakmayı planlıyorlardı” dedi. /yeni şafak