Erkek hazır giyiminde Türkiye'nin önde gelen firmaları arasında yer alan Kığılı Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Kığılı, babaların yanı sıra oğullarını da giydirmek için 20 yaş altı gençlere de hitap ederek, büyümeyi hızlandıracaklarını bildirdi.

Kığılı, bir etkinliğe katılmak üzere geldiği Mersin'de, A.A muhabirine yaptığı açıklamada, yıllardır ''Doğru ürün, doğru fiyat, doğru zaman'' sloganıyla, Türkiye'deki organize perakendecilik sektöründe, erkek hazır giyiminin modern ama rahat çizgisinden ödün vermeksizin güncel kalabilmeyi başardıklarını söyledi.

Bu sayede kısa sürede önemli bir büyüme grafiği elde ettiklerine işaret eden Kığılı, model çizgilerinde çeşitlilik arayışına girdiklerini belirterek, ''Son olarak 20 yaş altı gençlere yöneliyoruz. Şimdiye kadar 20 yaş üstü gruba hitap ediyorduk. Yeni koleksiyonlarla birlikte 20 yaş altı gençlere de hitap edeceğiz. Yani spor modellere, dar ve fit elbiselere yöneldik. Dolayısıyla çok zengin bir çeşide sahip olacağız. Yani artık sadece babaları değil, aynı zamanda oğullarını da giydireceğiz'' dedi.

Kığılı, 20 yaş altı gençlere hitap ederek büyümeyi hızlandırmak istediklerini, bu değişimin kendilerine ''yüzde 100 büyüme olarak'' yansıyacağına inandıklarını vurguladı.

2001 krizinin yaşandığı 10 yıl öncesinde 15 mağazalarının bulunduğu, şu anda ise mağaza sayılarını kendisinin bile tam olarak hesaplayamadığını anlatan Kığılı, ''Şu an yurt dışında 15 mağazamız var. Geçen ay İran'da bir mağaza açtık. Bu ay ise bir mağaza daha açacağız. Yaklaşık, sene sonu itibariyle 25 yurt dışı mağazamız olacak. Yurt içi mağazalarımız ise 200'ü geçmek üzere. Bu sene Türkiye'de 10 yeni mağaza açtık, 15'ini ise önümüzdeki günlerde açmayı hedefliyoruz. Hızla büyüyoruz. 2011 yılı sonu itibariyle 200 milyon dolarlık ciroya ulaşacağız'' diye konuştu.

Kığılı, uzun vadeli hesaplarının da hazır olduğuna işaret ederek, ''Hedefim, Türkiye içinde 300 mağaza, yurt dışında da 200 mağazalık zincir oluşturmak. Yani önümüzdeki 5 yıl içinde yurt içi ve yurt dışı toplam 500 mağazacılık zincire ulaşmayı hedefliyoruz'' dedi.

Ürünlerinde ekolojik mamulleri daha fazla önem verirken, kanserojen maddelere ise ''asla yer vermediklerini'' bildiren Kığılı, sektördeki büyümelerini, insan kaynakları ve bilgi işlem gibi arka mutfağı çok iyi hazırlamalarından kaynaklandığını ifade eti.

Kığılı, ''Arka mutfak iyi olunca da mağazacılığı daha rahat yapabiliyoruz. Bir de çok kaliteli mal üretiyoruz ve doğru fiyatlara satıyoruz. Dolayısıyla da halkın tercih ettiği markalardan biri haline geldik'' dedi.