Eğitimci ve Ziraat Mühendisi Ali Eser, bir kaza sonucu şiddetli baş ağrısı yaşayan babasının acılarını dindirebilmek ve vicdanını rahatlatmak için başladığı araştırmalarında, bugün dünyada ilk kez sayılabilecek sağlıklı ve kalıcı kilo verme formülüne ulaştı.
 
Gün geçtikçe gelişen teknoloji ile mesafelerin hızla daraldığı ve koca bir köy görünümünü alan dünyada, insanlarda bu değişime kendilerince ayak uyduruyor. Teknolojinin getirdiği nimetleri imkanları ölçüsünde kullanan insanoğlunun en son kaybetmek isteyeceği değerleri ise vicdanları oluyor.
 
Bir Kurban Bayramı öncesi geçirdiği trafik kazasında, klişeleşen habercilik üslubu ile ‘Tır otomobili biçti’ başlığı ile duyurulan kazadan şans eseri burunları bile kanamadan kurtulan Ali Eser, yerde yarı baygın yatan babasının soruları karşısında vicdanı ile baş başa kaldı. 2005 yılında Kurban Bayramı Arifesinde, ailesini ziyaret etmek ve bayramı hep birlikte İstanbul’da geçirmek için anne, babasını da alarak yola çıkan Eser, kardeşi, eşim ve çocuğunun da bulunduğu özel otomobili ile Ankara yakınlarında kaza yaptı. Kaza sonrası ambulanslar gelene kadar yerde yarı baygın yatan babasının ‘Neredeyiz, nereye gidiyorduk, arabayı kim kullanıyordu’ gibi sorularına cevap bulmakta zorlanan Eser, kazada kusurun kendisinde olmamasına rağmen babasının soruları karşısında ezildi.
 
Kaza sonrası günlerde babasında geçmeyen şiddetli baş ağrıları kaldığını gören Eser; “Babamın ağrılarını dindirebilmek için gitmediğimiz doktor, yaptırmadığımız tetkik kalmadı ancak her defasında bize sağlıklı olduğu ve hiçbir sıkıntısının olmadığı söyleniyordu. Ancak değişmeyen tek bir şey vardı ki o da dayanılması güç olan baş ağrılarıydı. Tıbbi girişimlerden sonuç alamayınca, Ziraat Mühendisi olmanın da verdiği birikim ve bitkisel tedavi konusundaki zengin kütüphanemden yararlanarak babam için kendim bir şeyler yapmak istedim. Kazadan sonraki 8 aylık sürede çalışamamanın da verdiği boşlukla kütüphanede bir takım incelemeler yapma imkanı elde ettim” dedi.
 
“AĞRI ANADAN DOĞMA OLSA KESER”
 
Kütüphanede yaptığı araştırmalarda Fatih Sultan Mehmet’in hocası Akşemseddin Hazretlerinin bir notuna rastladığını belirten Ali Eser, “Sayfanın sonunda ‘Ağrı anadan doğma olsa geçer’ şeklinde iddialı bir nota rastladım. Bu tam aradığım ve vicdan azabımı dindirecek bir nottu. Formülde yer alan bitkileri bir araya getirerek hazırladığım karışımdan babama bir çay kaşığı ikram ettim. Aradan 15-20 dakika geçmemişti ki, babam baş ağrısının azaldığını hatta geçme noktasına geldiğini söyledi. Emin olun o anda yaşadığım huzuru anlatabilmem için herkesin bunu yaşama lazım. Bu sırada babama geçmiş olsuna gelen tüm aile bireylerimde babamın ağrılarının kesilmesinin ardından bu karışımdan yarım çay kaşığı kadar kullandılar. Ertesi gün enteresan bir olay yaşadık. Bu formülden kullanan herkesin, baş ağrısı, romatizma ağrısı, bel ağrısı ve kol ağrısı gibi tüm şikayetleri geçmişti, daha da enteresanı kullananların tamamı lavabo sırasındaydı” diye konuştu.
 
“KULLANANLARIN HEM AĞRILARI KESİLDİ HEM KİLO VERDİ”
 
Önceleri bunun bir rastlantı olabileceğini düşünen Eser, yaptığı detaylı incelemelerin sonunda karışımdaki bazı bitkilerin mide bağırsak rahatsızlıklarında kullanılan ve iyi geldiği ispatlanan bitkiler olduğunu fark ettiğini belirterek; “Bundan sonraki süreçte baş ağrısı şikayetinin yanı sıra mide ve bağırsak rahatsızlığı olanlarında bu formül sayesinde şikayetlerinden kurtulduğunu gözlemledim. Baş ağrısı dahil olmak üzere vücutta ortaya çıkan bir çok rahatsızlığın asıl sebebinin mide ve bağırsak dolayısıyla sindirim sisteminden kaynaklandığını anladım ve bundan sonraki çalışmaları sindirim sistemi üzerine yoğunlaştırdım. Akşemseddin hazretlerinin formülü ışığında, mide ve bağırsaktaki bütün rahatsızlıkları inceleyerek ilgili bitki ve ekstratları bir araya getirdim. Yaptığımız tüm bu çalışmaların sonunda ortaya çıkan bir başka ekti ise metabolizmanın çalışmaya başladığı ve kullananların kilo vermesiydi ki bu aslında en heyecan verici bir gözlemdi” şeklinde konuştu.
 
“LİTERATÜRE GİRECEK KARIŞIM KİLO VERDİRDİ”
 
Yaptığı detaylı araştırmalarda şu ana kadar böyle bir tespite literatürde rastlamadığını kaydeden Ali Eser, “Kilo problemi olan, zayıflamak isteyenler için altın niteliğinde bir tespit. Mide ve bağırsağı sağlıklı olanlar kendiliğinden zayıflayabiliyor. Yani kısacası sağlıklı bir vücut fazla kiloları verme eğilimine giriyor. Kilo verememenin tek sebebi vücudun sindirim sistemi rahatsızlıkları nedeniyle aldığı gıdaları doğru değerlendirememesidir. Mide ekşimesi, gaz, ishal, kabızlık, gastrik, ülser, mide şişkinliği, reflü, bağırsak paraziti ve iltihaplanması gibi yaygın rahatsızlıkları, hazırladığım bu karışımla iyileştiğini görmek bana mutluluk veriyor. Vatandaşımızın hizmetine sunduğumuz bu ürün, öncelikle mide ve bağırsak rahatsızlıklarından kurtulmanızı sağlar. Bitkisel ürünlerde tedavi süresi rahatsızlığın boyutu da göz önünde bulundurularak kronik sindirim sistemi hastalıklarında 1-2 ay, kronik olmayan rahatsızlıklarda ise 15-20 gün içerisinde sadece sindirim sisteminizi tedavi ederek kilo vermeye başlayabilirsiniz. Bunun en önemli kısmı ise bu zayıflamanın kalıcı olmasıdır. Öte yandan piyasada satılan zayıflama ürünlerinden gelen ortak şikayet, takviyelerin bırakılmasının ardından verilen kiloların geri alınmasıdır. Bunun sebebi kilo vermenin ilaç zoru ile yapılması ve bu sürece mide ve bağırsağın dahil edilmemesidir. Oysa sadece mide ve bağırsağı tedavi ederek tüm vücut organlarının ahenk içerisinde vereceği kilolar asla geri alınmaz. Sağlıklı ve kalıcı kilo sindirim sistemi ile uzlaşarak verilir” diyerek sözlerini sürdürdü.
 
Eser, Akşemseddin Hazretlerine ait formülle bir taraftan sağlıklı ve kalıcı kilo verdirirken, bir taraftan da kilo almak isteyenlere de yardımcı oluyor.