Cenaze törenine Almanya'dan gelerek katılan öldürülen kızın imam olan babası "Benim kızım bunu yapmaz. İnternette benimle görüşüyordu" dedi.

Balıklı Mahallesi Balıklı Caddesi'nde dün gece saat 00.30 sıralarında meydana gelen olayda 29 yaşındaki Erhan Ulu, kendisi gibi porselen fabrikasında işçi olarak çalışan 24 yaşındaki eşi Esra Ulu'yu internette bir kişiyle chat yaparken gördüğü iddiasıyla evlerinin yakınındaki Balıklı Camii avlusunda boğazından ve vücunun çeşitli yerlerinden bıçaklayarak öldürmüştü. Erhan Ulu olaydan 2 saat sonra polisler tarafından yakalanmıştı.

EŞİNİ SÜRÜKLEYEREK CAMİ AVLUSUNA GÖTÜRMÜŞ

Gözaltına alınan ve çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderilen Erhan Ulu polise verdiği ifadesinde olay günü saat 17.00'de işe gittiğini daha sonra izin alarak eve geldiğinde eşinin internette bir kişiyle chat yaptığı öne sürdü. Evde bulunan 16 yaşındaki kayınbiraderi Halil Özdemir'in eşine "Abla kaç yakalandın" dediğini söyleyen Erhan Ulu şu iddialarda bulundu: "Eve geldiğinde eşimi bilgisayarda birisiyle chat yaparken gördüm. O sırada eşim bilgisayarı kapatmaya çalıştı. Ancak ben engel oldum. Evde bulunan kayınbiraderim de 'Abla kaç yakalandın' demesi üzerine eşim kaçmaya başladı. Mutfaktan aldığım bıçakla onun arkasından koştum. Dış kapının önünde yakaladığım eşime bıçakla vurdum. Daha sonra onu sürükleyerek evimizin yanındaki cami avlusuna götürdüm. Eşime kiminle chat yaptığını sordum. Bana 'Sana ne?' deyince sinirlenip bilinçsizce elimdeki bıçağı ona doğru salladım."

BABA,"KIZIMI HERKES BİLİR"

Eşi tarafından bıçaklanarak öldürülen Esra Ulu için bugün Kütahya'daki Ulu Camii'nde cenaze töreni düzenlendi. Almanya'da imam olarak görev yapan baba Şuayip Özdemir'de cenaze törenine katıldı. Kızı daha önce imam olarak görev yaptığı Balıklı Camii avlusunda damadı tarafından öldürülen baba Şuayip Özdemir, gazetecilere "Yanlış haber yapmışsınız. Bu haberler beni çok rencide etti. Benim kızımı kolu-komşu, dost akraba herkes bilir. Mahalle esnafına sorun yüzde 80'i tanır. Benim kızım bunu yapmaz. Almanya'da olduğum için kızım İnternette benimle görüşüyordu. Başka erkeklere görüşmüyordu" dedi.

Öldürülen Esra Ulu'nun cenazesi öğle namazının ardından kılınan cenaze namazından sonra götürüldüğü Ahierbasan Mezarlığı'nda gözyaşları içinde toprağa verildi.