Cumhuriyet Savcılığı tarafından el konulan olayla ilgili soruşturma başlatıldı. 
Söke’de meydana gelen olayda Engin Özar (30) asri mezarlıkta bulunan babasının mezarı başında gece saatlerinde başına sıktığı tek kurşunla intihar etti. 
Edinilen bilgiye göre; akşam saatlerinde Söke’ye bağlı Güllübahçe beldesinde bulunan bir restaurantta arkadaşları ile birlikte alkol alan Engin Özar, daha sonra kullandığı otomobil ile Söke’ye gelerek arkadaşlarını bıraktı. Kendi kullandığı 09 JD 323 plakalı otomobil ile Söke Asri Mezarlığa gelen Engin Özar, babası Akif Özar’ın mezarı başına gitti. Bir süre sonra arkadaşları ve yakınlarını arayıp “Hakkınızı helal edin” gibi intihar edeceğini belirten sözler söyleyen Engin Özar babasının mezarı başında yanında bulunan silahı başına ateşleyerek intihar etti. Engin Özar’dan gelen telefon sonrası harekete geçen arkadaşları ve yakınları polise haber vererek, asri mezarlığa geldi. Mezarlığa gelenler acı manzara ile karşılaştı. Gece 02.00 sıralarında asri mezarlığa gelen savcı ve polis olaya el koyarken, olay yerinde gerekli incelemelerin ardından; Engin Özar’ın cenazesi adli tıp kurumuna sevk edildi. 

03.20110904124025.jpg
İntihar eden 30 yaşındaki Engin Özar’ın bir süre önce çalıştığı TARİŞ işletmesinden işten ayrıldığı, Cumhuriyet Mahallesi’nin tanınan simalarından olan babası Akif Özar’ın 22 Mayıs 2010 tarihinde vefat ettiği öğrenildi. 
Olayla ilgili soruşturmanın sürdürüldüğü kaydedildi.