MUĞLA'nın Milas İlçesi'nde, geçen 20 Ağustos günü ormanlık alanda öldürülmüş olarak bulunan 17 yaşındaki lise öğrencisi Ayten Kıvcılcım'ın katil zanlısı olduğu iddiasıyla, bir süre gönül ilişkisi yaşadığı sınıf arkadaşı M.E.E. Gaziantep'te yakalandı. Jandarmanın Bodrum'a getirdiği şüpheli, işlemlerin ardından adliyeye sevk edildi.

Milas Ticaret Meslek Lisesi öğrencisi Ayten Kıvılcım, 7 Temmuz 2010 tarihinde Bodrum Torba Mahallesi'ndeki evlerinden "Markete gidiyorum" diye çıktı. Ancak, sara hastası genç kızdan bir daha haber alınamadı. Bunun üzerine ailesi polise ve jandarmaya başvurdu. Kayıp kızın çantası ve içindeki kimlikleri 17 gün sonra evine 500 metre mesafedeki ormanlık alanda, ağaç budamaya gelen bahçıvan tarafından bulundu. Çantanın bulunduğu yerde jandarmanın tüm aramalarına rağmen liseli kıza rastlanmadı.

18 kişilik bir AKUT ekibinin aramayı sürdürmesi sonucu, 45 gün sonra çantasının bulunduğu yerin 25 metre ilerisinde genç kızın çalı dibinde yüzükoyun yatmış ve üzerine yorgan örtülmüşcesedi bulundu. Genç kızın bıçaklanıp, başı taşla ezilerek öldürüldüğü belirlendi. Yapılan otopsinin ardından Kıvılcım'ın cenazesi 23 Eylül'de toprağa verildi.

BABANIN İFADESİ YAKALATTI

Cinayetle ilgili soruşturmayı derinleştiren jandarma, baba 65 yaşındaki Necati Kıvılcım'ın ifadesine başvurdu. Baba kıvılcım ifadesinde, “Kızım, aslen Gaziantepli olan okul arkadaşı M.E.E., ile 2 yıl arkadaşlık yaptı. Ancak daha sonra ayrıldılar. Kızım, geri dönmesi için M.E.E.'nin kendisini rahatsız ettiğini anlatmıştı. Bu kişi, kızımın peşini bırakmadı. Geçenlerde bu kişi kızım bayılıp hastaneye geldiğinde de yanına girmiş. Kendisini hakkında suç duyurusunda bulunduk, telefon kayıtları incelemeye alındı” dedi.

Bunun üzerine jandarma soruşturmayı bu yönde derinleştirdi. Bir süre teknik izlemeye alınan M.E.E., Gaziantep'teki evlerinde dün akşam gözaltına alındı. Bugün sabah saatlerinde Bodrum'a getirilen M.E.E., işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Milliyet