Prof.Dr. Mehmet Haberal, izin alamadığı için katılamadığı babasının cenazesine çelenk gönderirken, törende bazı eski bakanlar ve milletvekilleri hazır bulundu.

Zonguldak"ta ekmek fırınları bulunan ve 1988-1995 yılları arasında Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası'nın başkanlığı görevinde bulunan Yaşar Ali Haberal, sağlık kontrolü için gittiği Ankara"dan 3 gün önce dönerken, dinlenmek için Kızılcahamam İlçesi"ndeki Patalya Oteli"ne yerleşti. Sabaha karşı kaldığı otelde rahatsızlanan Haberal, kalp krizinden yaşamını yitirdi.

Yaşar Ali Haberal"ın cenazesi, bu sabah Zonguldak Devlet Hastanesi morgundan alınarak önce Bahçelievler Mahallesi"ndeki evine, ardından da Ontemmuz Mahallesi"ndeki Acılık Camii"ne getirildi. Cenaze namazına, eski bakanlardan Hüsamettin Özkan, İstemihan Talay, Zeki Çakan, Nevzat Ercan, CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk, CHP Bartın Milletvekili Rıza Yalçınkaya, eski milletvekilleri Ali Uzun ve Harun Akın, Zonguldak Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Özbakır, Zonguldak Belediye Başkanı CHP"li İsmail Eşref, Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Bektaş Açıkgöz ile Haberal ailesi ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Cezaevinde tutuklu bulunan ve izin alamadığı için cenazeye katılamadığı belirtilen Prof.Dr. Mehmet Haberal ise cenazeye çelenk gönderdi. Prof.Dr. Haberal"ın çelengi, tabutun ön tarafında yer alırken, özellikle eğitim camiasından çok sayıda kişi, kurum ve kuruluşun gönderdiği çelenkler de cami avlusunu doldurdu. Camideki törende Yaşar Ali Haberal"ın eşi Medine Haberal, oğlu Prof.Dr. Ali Haberal ve diğer yakınları, taziyeleri kabul etti.

Yaşır Ali Haberal"ın cenazesi, kalp krizinden ölen Ontemmuz Mahallesi sakinlerinden 62 yaşındaki Hüseyin Tahsin Köseoğlu"nun cenazesiyle yan yana konuldu. Öğle namazının ardından önce Yaşar Ali Haberal"ın, sonra da Hüseyin Tahsin Köseoğlu"nun cenaze namazı kılındı.

Yaşar Ali Haberal"ın cenaze namazını, sağlığında yaptırdığı Soğuksu Camii"nin imamı Tevfik Berber kıldırdı. Namazın ardından omuzlara alınan Haberal"ın cenazesi, cenaze aracına konuldu. Bu sırada Haberal"ın yakınları gözyaşlarına hakim olamadı. Haberal"ın cenazesi, Asri Mezarlığı"nda toprağa verildi./milliyet