Kastamonu"nun Taşköprü İlçesi"nde 10 gün önce annesi ile birlikte jandarmaya giderek babası 43 yaşındaki Hüseyin Doğmuş"un kayıp olduğunu belirten 19 yaşındaki Uğur Doğmuş, babasının katil zanlısı çıktı. Durmuş, ormanlık alanda çobanlar tarafından bulunan babasının cesedini de teşhis edemeyince olay yerine annesi çağrılmıştı.


Taşköprü İlçesi"nde esnaflık yapan Hüseyin Doğmuş 10 gün önce evine dönmeyince, eşi Ahide ve oğlu Uğur Doğmuş polis ve jandarmaya kayıp başvurusunda bulundu. Polis ekipleri, kayıp kişiler listesine aldıkları Doğmuş"u aramaya başladı, ancak hiçbir ize ulaşamadı. İlçeye 4 kilometre uzaklıktaki ormanlık alanında çobanlar tarafından bulunan bir erkek cesedinin Hüseyin Doğmuş"a ait olabileceğini düşünen ekipler, olay yerine Uğur Doğmuş"u çağırdılar. Ancak Uğur Doğmuş, sırtından bıçaklanarak öldürülen kişinin babası olduğunu teşhis etmedi ve bunun üzerine olay yerine annesi Ahide Doğmuş çağrıldı. Cesedin eşine ait olduğunu belirten Ahide Doğmuş, olay yerinde sinir krizleri geçirdi.

OĞLU SUÇUNU İTİRAF ETTİ

Emniyet ve jandarma ekiplerinin ortaklaşa yürüttüğü soruşturmada çelişkili ifadeler veren Uğur Doğmuş gözaltına alındı. Doğmuş, sorgusunda babasını öldürdüğünü itiraf etti. İfadesinde, babasıyla birlikte define aramaya gittiklerini ve bu sırada aralarında tartışma çıktığını kaydeden Doğmuş şuinları anlattı:
“Babam benden, daha önce aramızda husumet olan akrabamız Safiye adındaki kadını öldürmemi istedi. Bunu kabul etmeyince tartıştık ve kavga ettik. Babam belindeki silahı çekerek beni öldürmek istedi, ancak silah tutukluluk yaptı. Ben de üzerimde taşıdığım bıçakla ona iki üç defa vurdum. Babam bıçak darbesi aldıktan sonra biraz koştu, daha sonra yere yığıldı. Yanına gittiğimde bana. "Oğlum beni bu halde bırakma, ya tam öldür, ya da kurtar. Beni burda bırakma" dedi. Bu da onun son sözleri oldu.”

CİNAYETTEN SONRA TATİLE GİTMİŞ

Uğur Doğmuş"un cinayetten iki gün sonra babasına ait kredi kartlarını alarak Sinop"a tatile gittiği ve burada yüklü bir harcama yaptığı da saptandı. Doğmuş"un sorgulaması sırasında oldukça soğukkanlı olması ve rahat hareketleri dikkat çekti. Bu arada Doğmuş"a ceseti taşımak için yardımcı olan babasının yanında tezgahtar olarak çalışan lise öğrencisi M.Ç. de gözaltına alınarak sorgulandı. M.Ç. sorgusunda cinayeti görmediğini belirterek, ”Uğur beni arıyarak bir işi olduğunu söyledi. Yanına gittiğimde babasını öldürmüş olduğunu gördüm. Ben sadece ona cesedi taşımasından yardımcı oldum, başka bişeyden haberim yok” dedi.

Her iki zanlı çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderilirken, emniyet yetkilileri olayla başka kişilerin de ilgisi olabileceği düşüncesiyle soruşturmayı genişletti.