Olay, dün saat 17.30 sıralarında Konya’nın Doğanhisar İlçesi Uncular Beldesi'nde meydana geldi. Bağkur emeklisi 5 çocuk babası İsmet Koçyiğit, kendisine ait tarladaki yoncayı biçmesi nedeniyle dolmuş işleten en küçük oğlu Ramazan Koçyiğit ile tartıştı.

İsmet Koçyiğit, tartışmanın büyümesi üzerine "Yoncalarımı biçti" diyerek oğlunu jandarmaya şikayet etti. Jandarma tarafından gözaltına alınan Koçyiğit, ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı.

Jandarmadaki ifadesinin ardından köye gelen Ramazan Koçyiğit, eve giderek babasına ait pompalı tüfeği aldı.

Koçyiğit, otomobiliyle babasının bulunduğu köy kahvesine gitti. Oğlunun elinde tüfeği gören ve bu sırada kahvenin dışında oturan İsmet Koçyiğit içeri kaçarak kapıyı kapattı. Kapıya dayanan Ramazan Koçyiğit, babasının kapıya açmasını aksi taktirde ateş edeceğini söyledi.

Kahve içinde "Beni öldürecek" diye bağıran İsmet Koçyiğit, kapıyı açmamak için direndi. Sinirlenen Ramazan Koçyiğit, kapının ardından babasına ateş etti. Kalçasından vurulan İsmet Koçyiğit, kanlar içerisinde yerde kaldı. Kapının açılmasıyla içeri giren Ramazan Koçyiğit, babasına iki kez daha ateş etti. Babasının öldüğünü anlayan Ramazan Koçyiğit, tüfeği çenesine dayayarak tetiği çekmek istedi. Silahın ateş almaması üzerine yeniden tüfeği çenesine dayayarak teş etti. Kanlar içerisinde kalan Koçyiğit’te öldü. Sevk edilen jandarma baba ve oğlun öldüğünü tespit etti.

Ölen İsmet Koçyiğit ile Ramazan Koçyiğit’in cenazeleri yapılan otopsi ardından köy mezarlığında kılınan cenaze namazı sonrası ailenin de isteğiyle yatsı namazı sonrası köy mezarlığına defnedildi.

Kahve işletmecisi Mevlüt Baştürk, olay sırasında kahvenin önünde oturduklarını anlatırken, "Birden Ramazan geldi. Babası elindeki tüfeği görünce içeri kaçtı. Sonra kapıyı tuttuk. Ancak Ramazan kapının ardından ateş edince babası kanlar içinde kaldı. Sonra içeri girip babası iki el daha ateş etti. Sonra da kendi canına kıydı" dedi.