Babasının kendisine ve annesine sürekli şiddet uyguladığını söyleyen genç kız, olay günü de kendisine elektrik vermek istemesi üzerine bıçakladığını iddia etti.

Merkez Osmangazi İlçesi Adnan Menderes Mahallesi Akgün Caddesi'ndeki evde, geçen yıl kasım ayında meydana gelen olayda, ilköğretim 7'nci Sınıf öğrencisi A.K. eve geç geldiği için kendisine bağıran babasını mutfaktan aldığı bıçak ile 4 yerinden bıçakladı. Eşi Gülten K.'nin haber vermesi üzerine gelen ambulansla ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan Ferudun K. kalbine isabet eden bıçak darbesiyle yaşamını yitirirken, gözaltına alınan A.K. sevk edildiği mahkemece tutuklandı.

Bursa Cumhuriyet Savcılığı, olayla ilgili soruşturmayı tamamladı. Hazırlanan iddianameye göre A.K. ifadesinde, babasının annesi ve kendisine sürekli kötü davrandığını ve dövdüğünü söyledi. Olay günü de eve geç geldiği için, babasının ucu açık kablo ile kendisine elektrik vermek istediğini, korktuğu için de babasını bıçakladığını öne sürdü.

Hakkında 12 yıla kadar hapis cezası istenen A.K.'nin yargılanmasına önümüzdeki günlerde Bursa 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde başlanacak.