Çorum"un Bayat ilçesine bağlı Eskialibey beldesi belediye başkanı Ertürk Daşdemir, hazine arazisini ektikleri iddiasıyla aralarında babası ve belediye meclis üyelerinin de bulunduğu 148 kişi hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu.
Belediye Başkanı Ertürk Daşdemir, yaptığı açıklamada, devletin boş arazilerini kendi tarlası gibi değerlendirerek mahsul ektiğini öne sürdüğü 148 kişi hakkında Bayat Adliyesine suç duyurusunda bulunduğunu söyledi.
Beldede çiftçilerin birlik ve beraberlik içerisinde, huzur ortamında kendi arazilerini kullanması gerektiğini belirten Daşdemir, yasal olmayan
yollarla devletin yaklaşık 5 bin dönüm arazisine tecavüz eden kişileri tespit ettiklerini ifade etti.
Bu kişiler arasında babası Ali Daşdemir ile belediye meclisi üyeleri Kadir Çankaya, Hüsamettin Çoban, Veli Höcü, Halil Barak, Ahmet Şirin ve Menduh Tokatlı"nın da olduğunu söyleyen Daşdemir, şunları kaydetti: "Devletin arazisini haksız olarak kullandıklarını tespit ettiğimiz
kişileri bildirdik. Üreticimiz kendi toprağını işleyerek devlete verdiğini öderken meraları kullananlar vergi ödemeden kazanıyor. Yasalara herkesin saygılı olması gerekiyor. Belediye başkanı olarak böyle bir olaya müsaade etmem ve edemem. Beldemizin geçim kaynağı hayvancılık. Her yerin tarla yapılması nedeniyle hayvan otlatmada büyük sıkıntı yaşanıyor. Hayvancılığın bitmesine neden olacak bu haksız uygulamanın önüne geçmek için çalışıyoruz." Belediye Başkanı Daşdemir, kendisinden önce görev yapan arkadaşının da 1999-2004 yıllarında 236 kişi hakkında suç duyurusunda bulunduğunu hatırlatarak, bu konuda sonuna kadar mücadelelerinin süreceğini sözlerine ekledi.