Kağıthane’de meydana gelen trafik kazasında 5,5 yaşındaki Yunus Emre Çabuk bir aracın çarpması sonucu hayatını kaybetti. Küçük çocuğa çarpan araç sürücüsü tutuklanarak cezaevine gönderildi. Kaza anı ve sonrasında yaşanan panik iş yerinin güvenlik kameraları tarafından saniye saniye kaydedildi.

BABASININ ARKASINDAN CADDEYE FIRLADI

Kardeşi Yakup Çabuk’un dükkanında oturan Habib Çabuk 5,5 yaşındaki oğlu Yunus Emre kola isteyince yolun karşısındaki markete gitti. Habib Çabuk yolun karşısına geçtiği sırada arkasından oğlunun geldiğini fark ederek gelmemesi için bağırarak el işaretiyle uyardı. Ancak tam bu sırada hızla gelen Çetin Hanifeoğlu’nun kullandığı araç Yunus Emre’yi altına alarak metrelerce sürükledi. Araç yaklaşık 30-40 metre sonra durabilirken araç altında kalan Yunus Emre yerde hareketsiz kaldı. Yunus Emre’nin babası ve çevredekiler durumu hemen sağlık ve polis ekiplerine haber verdi. Olay yerine sağlık ve polis ekipleri beklenirken baba ve çevredekiler araç sürücüsüne tepki gösterdi. Yunus Emre’nin çok kan kaybettiğini gören amcası Yakup Çabuk yeğenini hemen kendi arabasıyla hastaneye götürdü. Ancak tüm müdahalelere rağmen 5,5 yaşındaki Yunus Emre hayatını kaybetti.

’İHMAL VAR, KAZA SONRASI KASİS YAPILDI’

Kazayla ilgili DHA’ya konuşan Yunus Emre’nin amcası Yakup Çabuk caddenin riskli olduğunu ancak kazadan sonra yola kasis yapıldığını ifade etti. Ayrıca amca Çabuk kazadan önce yola kasis yapılması için belediyeye başvurduklarını ancak olumsuz yanıt aldıklarını söyleyerek şu şekilde konuştu:

"Burası eskiden tek şeritliydi. Belediye bu yolu çift şerit yaptı. Sürekli buradan insan geçiyor. Benim rahmetli yeğenimden önce burada 5-6 kaza oldu. Ancak kimseye bir şey olmadı.Olan bize oldu. Bizim canımız yandı. Benim 5,5 yaşındaki yeğenimi, canımı bu olaydan dolayı kaybettik.

’ARAÇ ÇOK SÜRATLİYDİ’

Araç sürücüsü çok süratli geliyordu. Biz dükkanda otururken babası oğluna kola almaya giderken arkasından koştu. Kardeşim yolun karşısına geçer geçmez oğlunun arkasından geldiğini fark etti. Babası arabanın hızlı geldiğini görür görmez oğlunu ikaz etti. Ama 5,5 yaşındaki çocukta ne kadar bir akıl olur? Ne kadar kendini savunabilir? Çocuk yola atlar atlamaz araba onu alıp götürdü. Araç sürücü önünü görüyordu. Çocuğun koştuğunu gördü ancak frene basmadı. Fren yapmış olsa belki sadece kolu, bacağı kırılırdı. Yeğenim aracın altında 30-40 metre sürüklendi. Caddede ihmal var. Arabaların bu kadar hızlı geçişi sırasında herhangi bir tümsek yok. İnsan hayatı bu kadar ucuz mu? Kazada yeğenimi kaybettikten sonra ucuz bir yöntemle sarı renkte kasis koydular. Kaza olmadan önce de kasislerin yapılması esnaf olarak imza topladık. Belediyeye başvurduk. Ama kabul edilmedi."

Araç sürücüsü Çetin Hanifeoğlu çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

DEHŞET ANLARI KAMERADA

Yunus Emre’nin hayatını kaybettiği kaza anı ve yaşanan panik iş yeri kameraları tarafından saniye saniye görüntülendi. Görüntülerde, baba Habib Çabuk yolun karşısına geçiyor. Baba çocuğunun geldiğini fark ederek gelmemesi yönünde el işareti yapıyor. Hızla gelen araç yola fırlayan Yunus Emre’ye çarparak altına alıyor. Araç 30-40 metre ilerledikten sonra duruyor. Aracın altında kalan Yunus Emre’de aracın altından çıkarak yerde hareketsiz yatıyor. Baba ve çevredekiler panik halinde çocuğun yanına gidiyor. Araç sürücüsüne gösterilen tepki de görülüyor.