BURSA"nın Orhangazi İlçesi"nde yaşayan 2 yaşındaki Bünyamin Furkan Kaya"ya doktorlar "Karaciğer Sirozu" tanısı koydu. Furkan"a gerekli olabilecek karaciğer nakli, hamile olan annesinden alınamadığı için babasından gerçekleştirilecek.


Safiye ve Yakup Kaya çiftinin tek çocukları olan Bünyamin Furkan, iki ay önce grip nedeniyle rahatsızlanınca mermer ustası olan babası tarafından özel bir sağlık kuruluşuna getirildi. Çocukta karaciğer büyümesi olduğunu belirleyen doktorlar Furkan"ı, Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi"ne sevk etti.

Burada Prof. Dr. Remzi Emiroğlu tarafından Furkan"a yapılan biyopsi sonucu "Karaciğer sirozu" tanısı konuldu. Hastanın rahatsızlığının doğuştan olup olmadığının araştırıldığını açıklayan Prof. Dr. Remzi Emiroğlu, “Furkan"a karaciğer nakli gerekebilir. Bu da aile içerisinden gerçekleşecek. Hamile olduğu için annesinin tahlilini yapmadık. Yalnız babası Yakup"un grubu tutuyor. Furkan"a önce babasının, olmazsa amcasının karaciğeri hayat verebilecek. Furkan daha sonra sağlığına kavuşacak” dedi.

Halen Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi"nde yatan Bünyamin Furkan Kaya"nın yanından ayrılmayan hamile annesi Safiye Kaya ise, “Furkan"ıma ben canımı dahi veririm. Kendisine kardeş dünyaya getireceğim için nakil yaptıramıyorum. Doğum sonrası gerekirse ben de veririm” dedi.